Κόσμος

Τραγωδία στη Γαλλία: Μία γυναίκα νεκρή και μία σε κρίσιμη κατάσταση από διαρροή αζώτου σε καμπίνα κρυοθεραπείας σε γυμναστήριο

Οι Αρχές απομάκρυναν 150 ανθρώπους από το γυμναστήριο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Γαλλία, με μία εργαζόμενη σε γυμναστήριο να χάνει τη ζωή της και μία πελάτισσα να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από διαρροή αζώτου σε καμπίνα κρυοθεραπείας. 

Το περιστατικό με τη διαρροή αζώτου σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (14.04.25) σε γυμναστήριο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, στο Παρίσι. 

Η κρυοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος κατά την οποία ένα άτομο τοποθετείται για 2-3 λεπτά σε αίθουσες ή ειδικούς θαλάμους στους οποίους η θερμοκρασία μπορεί να κατέβει κάτω και από τους -110°C. Ο ασθενής βυθίζεται σε δεξαμενές με παγωμένο νερό ή σε θαλάμους που ψυχραίνουν τον αέρα με τη χρήση αζώτου.

Η μέθοδος απευθυνόταν αρχικά σε αθλητές υψηλού επιπέδου, για την πρόληψη ή τη θεραπεία μυικών πόνων μετά την άσκηση. Πλέον, χρησιμοποιείται για διάφορες νευρολογικές ή φλεγμονώδεις παθήσεις και, κάποιες φορές, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πάθηση.

Σύμφωνα με μία αστυνομική πηγή, το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, με την 29χρονη εργαζόμενη να χάνει τη ζωή της και την 34χρονη πελάτισσα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μία άλλη πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι γυναίκες δηλητηριάστηκαν από διαρροή αζώτου στην καμπίνα κρυοθεραπείας.

Την έρευνα έχουν αναλάβει από κοινού η αστυνομία και η επιθεώρηση εργασίας. Την ίδια στιγμή, διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή και θα γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να καθοριστεί με ακρίβεια η αιτία του θανάτου της υπαλλήλου.

Το άζωτο είναι άοσμο αέριο που μειώνει το οξυγόνο στον αέρα και μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Η καμπίνα κρυοθεραπείας είχε επιδιορθωθεί το πρωί της Δευτέρας.

Το γυμναστήριο, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν 150 άνθρωποι, εκκενώθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο
Γκέχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο
Κρίστα Πάικ: Οι δικηγόροι της ζητούν να ελεγχθούν ο εξοπλισμός και οι σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα εκτέλεσής της
Τις σύριγγες και τυχόν υπολείμματα φαρμάκων αλλά και εν γένει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ ζητούν οι δικηγόροι της
Κρίστι Πάικ