Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στη Μαλαισία: Νεκροί μαθητές από φωτιά σε ιεροδιδασκαλείο

Μαλαισία - Φωτιά

25 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε σε ιεροδιδασκαλείο εσωκλείστων στη Μαλαισία. 23 μαθητές και δυο καθηγητές οι νεκροί.

Η φωτιά στο σχολείο στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, ξέσπασε τα ξημερώματα. Ήταν 05:40 (τοπική, 00:40 ώρα Ελλάδας) όταν σήμανε ο συναγερμός.

Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για επεκταθεί η φωτιά στο Ταχφίζ Νταρούλ Κουράν Ιτιφακίγια, ένα ιεροδιδασκαλείο εσωκλείστων.

Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο μέσα σε μερικά λεπτά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κοιτώνα στον τελευταίο όροφο του τριώροφου σχολικού κτιρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την πυροσβεστική.

Δύο εκπαιδευτικοί και 23 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, επτά διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο και 11 διασώθηκαν.

Από τις χειρότερες τραγωδίες στη Μαλαισία

Τα θύματα «υπέκυψαν λόγω εισπνοής καπνού ή επειδή τους έπιασαν οι φλόγες», είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Κουάλα Λουμπούρ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτή είναι μια από τις χειρότερες τραγωδίες στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια. Ερευνούμε τα αίτια της πυρκαγιάς», πρόσθεσε.

Τα σχολεία αυτού του είδους, στα οποία συνήθως φοιτούν παιδιά από 5 ως 18 ετών, δεν υπόκεινται στον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, αλλά σε εκείνον της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων.

Η κατάσταση στα ιεροδιδασκαλεία απασχόλησε τις αρχές και την κοινή γνώμη στη Μαλαισία και νωρίτερα φέτος, όταν ένα αγόρι 11 ετών βρέθηκε νεκρό σε ένα από αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις