Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τραγωδία στη Νορμανδία: Kite surfer σκοτώθηκε από ανεμοστρόβιλο – Τον πέταξε στη βιτρίνα εστιατορίου

Τραγωδία στη Νορμανδία: Kite surfer σκοτώθηκε από ανεμοστρόβιλο – Τον πέταξε στη βιτρίνα εστιατορίου

Ένας kite surfer σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν όταν ξαφνικά ένας ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την παραλία της Νορμανδίας, πετώντας τον 31χρονο στη βιτρίνα ενός εστιατορίου.

Συνολικά, πέντε άτομα νοσηλεύτηκαν και ένας kite surfer σκοτώθηκε μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε ακτή της Νορμανδίας στη Γαλλία. Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο άτυχος αθλητής παρασύρθηκε και εκτοξεύτηκε σε παράθυρο εστιατορίου στην παραλία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ένα άλλο άτομο, που δηλώθηκε αγνοούμενο στη θάλασσα, βρέθηκε αργότερα.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν τον άνεμο ως «μίνι ανεμοστρόβιλο», προσθέτοντας ότι οι μετεωρολόγοι δεν είχαν προβλέψει ότι οι άνεμοι θα ήταν τόσο ισχυροί.

https://twitter.com/Neuros1en1/status/1538244704818577408?s=20&t=f_29VP6J3cO4R6uEcErdAw

Οι ισχυροί άνεμοι σήκωσαν σύννεφα άμμου και ανάγκασαν τους παραθεριστές  της παραλίας να διπλώσουν πετσέτες και ομπρέλες και να φύγουν, τρέχοντας για να γλιτώσουν από τους δυνατούς ανέμους.

Οι άνεμοι διήρκεσαν 20-25 λεπτά στην Côte Fleurie (Flowery Coast) μεταξύ Ouistreham και Deauville, με την πόλη Villers-su-Mer να έχει πληγεί περισσότερο.

Καθώς η άμμος στροβιλιζόταν, πετάχτηκαν καρέκλες και τραπέζια σε βεράντες ή σε κήπους.

Ο Thierry Granturco, δήμαρχος του Villers-sur-Mer, αποκάλεσε τους ανέμους «βία όπως δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ στις ακτές μας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις