Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Τραγωδία στη Βρετανία: Παιδί 2 ετών πέθανε από πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του

Τραγωδία στη Βρετανία: Παιδί 2 ετών πέθανε από πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του

Ένα παιδί μόλις 2 ετών στη Βρετανία πέθανε από την πείνα, στο πλευρό του ήδη νεκρού πατέρα του, ο οποίος πιστεύεται ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, σε μια οικογενειακή τραγωδία που σοκάρει, καθώς φέρονται να εμπλέκονται και κοινωνικές υπηρεσίες που δεν έλεγξαν εγκαίρως την κατάσταση του αγοριού.

Ο μόλις 2 ετών Μπρόνσον Μπάτερσμπι βρέθηκε νεκρός δίπλα στον 60χρονο Κένεθ ο οποίος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή παραμονές Πρωτοχρονιάς. Το παιδί φορούσε τις πιτζάμες του και ήταν κουλουριασμένο δίπλα στο άψυχο σώμα του πατέρα του…

Η είδηση γίνεται ακόμα πιο θλιβερή από το γεγονός ότι οι σοροί του 60χρονου Κένεθ και του μικρού Μπρόνσον δεν βρέθηκαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, όταν μια κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε αντικλείδι του ιδιοκτήτη του σπιτιού για να μπει μέσα και να βρει τα άψυχα σώματά τους.

Ο μικρός Μπρόνσον Μπάτερσμπι είχε χαρακτηριστεί ευάλωτος από τις δικαστικές Αρχές της Βρετανίας και ελεγχόταν κάθε εβδομάδα από κοινωνικές υπηρεσίες. Όμως, η μητέρα του καταγγέλλει ότι «αν είχαν κάνει τη δουλειά τους, το παιδί θα ήταν ζωντανό».

«Αν είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Mπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός»

Η 43χρονη Σάρα είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα μετά από καβγά που είχε με τον πρώην σύντροφό της. «Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα», δήλωσε σοκαρισμένη στη Sun.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούν να τους αφήσουν να ξεφύγουν με αυτό. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε στους κοινωνικούς λειτουργούς για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή. Έχω τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Μπρόνσον πέθανε από την πείνα επειδή πέθανε ο πατέρας του. Πιστεύουν ότι ο Κένεθ πέθανε το νωρίτερο στις 29 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι αν η κοινωνική λειτουργός είχε πιέσει να μπει όταν δεν έλαβε απάντηση στις 2 Ιανουαρίου, τότε ο Μπρόνσον θα ήταν ακόμα ζωντανός», πρόσθεσε η 43χρονη, μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί.

Τι συνέβη με την κοινωνική λειτουργό

Το 2χρονο αγοράκι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανό από τον γείτονά του, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με τους δικούς του την περίοδο των Χριστουγέννων. Μάλιστα, ο πατέρας του έστειλε και μήνυμα στον γείτονα, λέγοντάς του: «Ευχαριστώ πολύ για τη φροντίδα, σημαίνει τα πάντα για μένα και τον Μπρόνσον».

Την ίδια ημέρα, η κοινωνική λειτουργός έστειλε μήνυμα στον 60χρονο πατέρα για να τους επισκεφθεί στις 2 Ιανουαρίου. Πήγε στο σπίτι τους αλλά δεν έλαβε απάντηση. Έκανε ξανά το ίδιο στις 4 Ιανουαρίου. Όμως, ούτε ο πατέρας ούτε ο γιος απάντησαν και η ίδια επικοινώνησε με τις Αρχές.

Στις 9 Ιανουαρίου, η κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε ένα αντικλείδι του ιδιοκτήτη του σπιτιού για να ανοίξει την πόρτα. Τότε ήταν που βρήκε τα άψυχα σώματα του πατέρα και του γιου. Κάλεσε τις Αρχές, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Πατέρας και γιος ήταν νεκροί…

Άνεργος και άρρωστος ο πατέρας

Ο Kένεθ ήταν άνεργος και είχε μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, η οποία του είχε προκαλέσει σοβαρό ίκτερο τους μήνες πριν τον θάνατό του.

Όπως αναφέρει η Sun, η κοινωνική λειτουργός δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά πήρε οικειοθελώς άδεια.

Η Χέδερ Σάντι, εκτελεστική διευθύντρια για τις υπηρεσίες παιδιών, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό και στηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Επανεξετάζουμε μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή».

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους των εμπλεκομένων», τόνισε η Σάντι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις