Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία στην Ινδονησία – 22 άνθρωποι νεκροί από πλημμύρες

Τραγωδία στην Ινδονησία – 22 άνθρωποι νεκροί από πλημμύρες
photo epa

22 νεκροί και άγνωστος αριθμών αγνοούμενων είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ινδονησία.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν στη Σουμάτρα, στη Δυτική Ινδονησία, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και 11 νεαροί σπουδαστές μιας κορανικής σχολής στο χωριό Μουάρα Σαλάντι, στην περιφέρεια Μανταϊλίνγκ Νατάλ.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων στην Ινδονησία, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, είπε ότι η αίθουσα όπου έκαναν μάθημα κατέρρευσε όταν ένας γειτονικός ποταμός υπερχείλισε. “Τα θύματα θάφτηκαν σε ένα χείμαρρο λάσπης και συντριμμιών”, είπε ο Σουτόπο. Οι υπόλοιποι 17 μαθητές σώθηκαν, όμως ένας αγνοείται ακόμη.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης δυσχεραίνονται λόγω των πολλών κατολισθήσεων. Τα περισσότερα χωριά που έχουν πληγεί βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Στη Δυτική Σουμάτρα, ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς. Άλλοι 15 άνθρωποι αγνοούνται.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν καθώς στο νησί βρέχει αδιάκοπα από την περασμένη Τετάρτη. Στη Βόρεια και τη Δυτική Σουμάτρα τουλάχιστον 500 κατοικίες πλημμύρισαν ενώ ορισμένα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και τρεις κρεμαστές γέφυρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις