Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδονησία: Τρεις νεκροί από κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο – Έρευνες για εγκλωβισμένους (pics)

Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο στην Ινδονησία. Από το χρυσωρυχείο στην επαρχία της Κεντρικής Κελέβης έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον τρεις νεκροί, με αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Τα σωστικά συνεργεία, στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί, στρατιωτικοί και μέλη του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα. Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δεκαπέντε επιζήσαντες από το χρυσωρυχείο, σύμφωνα με το παράρτημα της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Κελέβης.

Δείτε φωτογραφίες:

Η κατολίσθηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο χωριό Μπουράνγκα, έπειτα από αρκετές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων και θεωρείται πως αγνοούνται πέντε άνθρωποι, είπε ο Άντι Σεμπίρινγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης όμως εκτιμούν πως ενδέχεται να αγνοούνται δεκάδες εργαζόμενοι στο μεταλλείο.

Ο Φατμαουάτι, άλλος αξιωματούχος στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Πάλου, αναγνώρισε πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ πιο υψηλός από ό,τι έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη