Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στην Ισπανία: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη τράπεζα με 4 νεκρούς

Τραγωδία στην Ισπανία: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη τράπεζα με 4 νεκρούς

Δυο ενήλικες, ένα παιδάκι και ένα βρέφος έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο υποκατάστημα τράπεζας στη Βαρκελώνη. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία το πρωί της Τρίτης (30.11.2021). στο εγκαταλελειμμένο υποκατάστημα τράπεζας είχαν βρει καταφύγιο δυο οικογένειες. Το νήπιο ήταν τριών ετών και το βρέφος τριών μηνών, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3 της Βαρκελώνης.

«Πυροσβέστες διέσωσαν τέσσερα άτομα και επιχείρησαν να επαναφέρουν στη ζωή άλλους τέσσερις (δύο ενήλικες, ένα νήπιο και ένα βρέφος), οι οποίοι όμως κατέληξαν» ανέφερε στο twitter η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαρκελώνης.

Οι άλλοι τέσσερις άνθρωποι, που διασώθηκαν και απομακρύνθηκαν από τον τόπο της πυρκαγιάς, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Τα πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια, που είναι ακατάλληλα για διαμονή, αλλά καταλαμβάνονται παρανόμως από άστεγους στη Βαρκελώνη και στις γειτονικές της περιοχές, συνιστούν έναν σοβαρό κίνδυνο.

Περίπου πριν από ένα χρόνο πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, όπου είχαν καταλύσει πολλοί καταληψίες στην Μπανταλόνα, ένα προάστιο της Βαρκελώνης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δύο οικογένειες διέμεναν στο υποκατάστημα της τράπεζας. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστή και η αστυνομία ερευνά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις