Κόσμος

Τραγωδία στην Κίνα – Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση ενός διώροφου εστιατορίου

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός διώροφου εστιατορίου χθες Σάββατο στην πόλη Λινφέν, στην επαρχία Σανσί στη βόρεια Κίνα.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 9:40 το πρωί (τοπική ώρα) ενώ συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής παρευρίσκονταν σε γεύμα γενεθλίων ενός 80χρονου στο εστιατόριο στο χωριό Σενζουάνγκ στην κομητεία Σιανγκφένγκ στην Κίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι τις 19:00 χθες απόγευμα (τοπική ώρα), 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του διώροφου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, επτά σοβαρά τραυματισμένων και 21 ελαφρώς τραυματισμένων, ανέφερε η υπηρεσία διάσωσης.

Εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα. Πάνω από 710 άτομα συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, πυροσβεστών, ντόπιων κατοίκων και εκπαιδευμένων σκύλων.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν περισσότερους από 100 γιατρούς και 15 ασθενοφόρα στο σημείο της καταστροφής. Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6