Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία στην Τουρκία: 11 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο [pics]

Τουρκία τροχαίο

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε δέντρα. Το τροχαίο συγκλονίζει την Τουρκία.

Οι νεκροί από το αιματηρό τροχαίο είναι 11. Άλλοι 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η νέα τραγωδία στην Τουρκία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο (20.01.2018).

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το λεωφορείο βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε δέντρα που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου.

Πήγαιναν για σκι

Οι επιβάτες ήταν κυρίως οικογένειες. Προορισμός τους το χιονοδρομικό κέντρο Ουλουντάγκ, στη βορειοδυτική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των νεκρών.

Τουρκία τροχαίο

Το λεωφορείο αναχώρησε από την Άγκυρα με προορισμό την Προύσα και το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Εσκί Σεχίρ.

Προς το παρόν τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ξεκάθαρα. Ο δρόμος δεν ήταν υγρός ούτε είχε πάγο, όπως διευκρίνισε ο διοικητής της επαρχίας Οζντεμίρ Τσακατσάκ, σύμφωνα με το Dogan.

Οι δύο οδηγοί, που έχουν τραυματιστεί ελαφρά, συνελήφθησαν και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η Τουρκία έχει αρνητική πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο να έχουν καταγραφεί το 2016 και να έχουν κοστίσει τη ζωή σε 7.300 ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις