Κόσμος

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Παιδιά ανάμεσα στους 8 νεκρούς από φωτιά σε παραγκούπολη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φωτιά ξέσπασε σε φτωχή συνοικία της Μανίλας. Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, σκοτώθηκαν, βυθίζοντας στο πένθος τις Φιλιππίνες.

Από τη μεγάλη φωτιά σε παραγκούπολη στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού στην πανεπιστημιούπολη της Μανίλας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 σπίτια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρεγκ Μπιτσάιντα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά, εξήγησε ο Μπιτσάιντα.

Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, έξι ήταν ανήλικα παιδιά.

«Ο στρατώνας μας βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μας κάλεσαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές.

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μεταναστεύουν στη Μανίλα με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office