Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραγωδία στο Παρίσι: Δυο κοριτσάκια και μια 20χρονη πέθαναν σε φωτιά

Παρίσι φωτιά
Φωτογραφία twitter @PompiersParis

Ανείπωτη τραγωδία στο Παρίσι λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Φωτιά σε πολυκατοικία σε προάστιο του Παρισιού προκάλεσε το θάνατο μιας 20χρονης και δυο μικρών κοριτσιών.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε πολυκατοικία στη συνοικία Πολ Ελιάρ στο Μπομπινί, περιοχή του προαστίου Σεν Ντενί του Παρισιού.

Ήταν 21:20 το βράδυ όταν ξέσπασε η φωτιά σε διαμέρισμα 100 τ.μ. στον πρώτο όροφο της 18ώροφης πολυκατοικίας στο Μπομπινί, μια λαϊκή συνοικία. Το ένα από τα κοριτσάκια που έχασαν τη ζωή τους ήταν μόλις τριών ετών και το δεύτερο μεταξύ πέντε και επτά ετών. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η 20χρονη γυναίκα και τα δυο κοριτσάκια βρέθηκαν από τους πυροσβέστες κοντά ή μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας. Πέθαναν εξαιτίας δηλητηρίασης από τον καπνό. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 23:00 το βράδυ.

“Τρείς άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή τους κινδυνεύει. Τρεις άλλοι νοσηλεύονται σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Μόλις έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους ενοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, όπως η 20χρονη Σόνια που μένει στον 4ο όροφο. “Πανικοβλήθηκα. Άκουσα τους πυροσβέστες να χτυπούν την πόρτα. Μας είπαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Μείναμε περισσότερες από δύο ώρες μέσα”, δήλωσε η Σόνια. “Έχω δει πυρκαγιές από τότε που κατοικώ εδώ αλλά είναι πρώτη φορά που υπάρχουν νεκροί”, πρόσθεσε.

Χρειάστηκε η επέμβαση 100 πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Ζουλιέν Ντενορμαντί έγραψε στο Twitter ότι “πρέπει να ριχτεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος αυτού” αναφέροντας ότι “οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις