Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στον αέρα! Συνετρίβη αεροσκάφος – 4 νεκροί

αεροσκάφος

Ελικοφόρο αεροσκάφος συνετρίβη με αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι! Κοντά σε αεροδρόμιο της Ακτής Ελεφαντοστού η τραγωδία.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ελικοφόρο μεταφορικό αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Αμπιτζάν! Πρόκειται για την κυριότερη πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Φαίνονται σοροί στο αεροσκάφος!

Διασώστες ανέσυραν δύο σορούς από το αεροπλάνο που έσπασε σε πολλά κομμάτια! Αυτό προτού σταματήσει την πτώση του κοντά στην παραλία. Άλλες δύο σοροί είναι ορατές στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Αμπιτζάν. Στην περιοχή επικρατούσε καταιγίδα με ισχυρές βροχές και κεραυνούς.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο

αεροσκάφος αεροσκάφος αεροσκάφος αεροσκάφος αεροσκάφος

Οι νεκροί και οι τραυματίες

Τέσσερις μολδαβοί πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από την πτώση του αεροσκάφους. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας της Ακτής Ελεφαντοστού.

Τέσσερις γάλλοι πολίτες περιλαμβάνονται επίσης στους επιζώντες αλλά έχουν τραυματιστεί, δήλωσε ο Σιντίκι Ντιακίτε στους δημοσιογράφους στον τόπο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με διάφορες πηγές ασφαλείας της Ακτής Ελεφαντοστού που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ήταν γάλλοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται στρατιωτική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο αεροσκάφος επέβαιναν δέκα πρόσωπα. Είχε ναυλωθεί από τον γαλλικό στρατό στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Μπαρχάνε στο Σαχέλ. Η γαλλική στρατιωτική βάση στην Αμπιτζάν παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στην επιχείρηση, το αρχηγείο της οποίας βρίσκεται στην Ντζαμένα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις