Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τραμπ: Αφήνει απροστάτευτα 800.000 παιδιά! Καταργεί το DACA του Ομάμα

Τραμπ: Αφήνει απροστάτευτα 800.000 παιδιά! Καταργεί το DACA του Ομάμα

Την ανάκληση του προγράμματος DACA βάσει του οποίου χορηγούνται άδειες παραμονής και εργασίας σε εκείνους που είχαν μπει στη χώρα παράτυπα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Ουσιαστικά η αμερικανική κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους περίπου 800.000 ανήλικους, που πλέον κινδυνεύουν με απέλαση από τη χώρα.

“Σας ανακοινώνω σήμερα ότι το πρόγραμμα, γνωστό και ως DACA, που θεσπίστηκε υπό την κυβέρνηση Ομπάμα ανακαλείται”, δήλωσε ο Σέσιονς στους δημοσιογράφους.

Από σήμερα καμία νέα αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν θα εξεταστεί δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, ενώ όσοι επωφελούνται από το πρόγραμμα, γνωστό και ως “Ονειροπόλοι” (Dreamers) δεν θα επηρεαστούν έως τις 5 Μαρτίου 2015, ένα διάστημα έξι μηνών κατά το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει στο Κογκρέσο χρόνο για να προετοιμάσει μια νομοθετική εναλλακτική λύση.

Κανένα νέο αίτημα με βάση το πρόγραμμα DACA δεν θα γίνει αποδεκτό από τις 5 Οκτωβρίου και μετά.

Τραμπ: ¨Κογκρέσο κάνε τη δουλειά σου”

Μέσα από το αγαπημένο του Twitter αποφάσισε να πάρει θέση για το θέμα ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ έριξε το μπαλάκι στο Κογκρέσο καλώντας το να κάνει τη δουλειά του. “Κογκρέσο ετοιμάσου να κάνεις τη δουλειά σου – DACA” έγραψε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις