Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραμπ: “Αλήτες” όσοι διαδήλωναν την ώρα της ομιλίας του

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε «αλήτες» όσους διαδήλωναν στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη το βράδυ την ώρα της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος Τραμπ εκείνη την ώρα παραχωρούσε την ομιλία αποδοχής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ώστε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα την 3η Νοεμβρίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη μπροστά από τον Λευκό Οίκο ζητώντας την αποχώρηση του Τραμπ, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να αποδεχθεί επισήμως το χρίσμα του GOP για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Δεν ήταν φιλικοί διαδηλωτές. Ήταν αλήτες», τόνισε χθες ο Ρεπουπλικάνος πρόεδρος απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Νιού Χάμσαϊρ.

Μήνυμα συμπαράστασης στον Σίνζο Άμπε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ένα εξαιρετικό φίλο και εξέφρασε ανησυχία για την απόφασή του να παραιτηθεί για λόγους υγείας.

«Θέλω να υποβάλλω τα βαθύτατα σέβη μου στον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε… έναν εξαιρετικό μου φίλο», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One. «Αισθάνομαι πολύ άσχημα γι ‘αυτό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Άμπε αγαπούσε πολύ τη χώρα του, λέγοντας πως σχεδιάζει να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αποφάσισε να παραιτηθεί εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις