Κόσμος

Tραμπ: Απασφάλισε μετά την αθώωσή του

Ο γνωστός εκρηκτικός Τραμπ αλλά στα… “χειρότερα” του εμφανίστηκε την επομένη της αθώωσής του από την Γερουσία, στο τέλος της δίκης για την καθαίρεσή του, δίνοντας τηλεοπτικό σόου αντί για διάγγελμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στους γνωστούς μύδρους εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, τους οποίους και κατηγόρησε για “ανεντιμότητα” και “διαφθορά”.

“Ένας όνειδος”, “Μια καταστροφή”, “Ανοησίες”, “Ψεύτες”, “Κακεντρέχειες”, “Διαβολικοί”, “Διεφθαρμένοι αστυνομικοί”, “Μ@λ@κίες” μερικά από τα… μαργαριτάρια που εκτόξευσε, κυρίως, προς τους Δημοκρατικούς.

Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ασυνάρτητης ομιλίας του, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος διατύπωσε την πικρία του, ευχαριστώντας έπειτα την οικογένειά του, ιδιαίτερα την κόρη του Ιβάνκα και την γυναίκα του Μελάνια, για τη στήριξη που του παρείχαν.

“Περάσαμε τα πάνδεινα”, δήλωσε, λέγοντας πως: “Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά σε άλλον πρόεδρο”.

Ένας Τραμπ φωτιά και μπαρούτι

Το διάγγελμα του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών αναμενόταν με ανυπομονησία στο τέλος μιας ιστορικής δίκης με το ερώτημα καθαίρεσής του, η οποία αποτύπωσε τον βαθύ διχασμό της Αμερικής εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Από τα σαλόνια του Λευκού Οίκου, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος επέλεξε έναν τόνο που θύμιζε ιδιαίτερα τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

“Αυτή δεν είναι μια συνέντευξη Τύπου, δεν είναι μια ομιλία”. “Είναι μια γιορτή”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν ευχαριστήσει τους Ρεπουμπλικανούς εκλεγμένους αξιωματούχους “πολεμιστές” που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

“Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, το παραδέχομαι (…) αλλά αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα”, τόνισε δείχνοντας το πρωτοσέλιδο της Washington Post που έγραφε: “Ο ΤΡΑΜΠ ΑΘΩΩΘΗΚΕ”.

“New York Times, Washington Post… Είχα τόσους πολλούς φανταστικούς τίτλους”, είπε γελώντας.

Στην ψηφοφορία της Τετάρτης (05.02.2020) που παρακολούθησαν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, η Γερουσία αποφάσισε, με 52 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αθώος για κατάχρηση εξουσίας και με 53 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά, ότι είναι αθώος για παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η πλειοψηφία των 2/3 που καθορίζεται από το Σύνταγμα δεν έχει επιτευχθεί, «ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ συνεπώς αθωώνεται» κατέληξε ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς.

Ανάμεσα στο θορυβώδες πλήθος των υποστηρικτών του που παρευρέθηκαν σήμερα στο διάγγελμα του Τραμπ, ήταν δικηγόροι υπεράσπισής του, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, που όλοι τους χειροκρότησαν τον πρόεδρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλέξανδρος Δρίβας: Βρισκόμαστε σε Παγκόσμιο Πόλεμο με σιγαστήρα – Δεν μπλοφάρει ο Τραμπ
«Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει πρακτικά από την 11η Σεπτεμβρίου, απλώς γίνεται ελεγχόμενα» τονίζει στο newsit.gr ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλέξανδρος Δρίβας
Νέα ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ 8
«Το Ιράν θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, τώρα δεν είναι ώρα για διπλωματία» λέει ο ΥΠΕΞ και μεταβαίνει το απόγευμα στη Μόσχα
«Πώς μπορεί το Ιράν να επιστρέψει σε κάτι που δεν εγκατέλειψε ποτέ, πόσο μάλλον να καταστρέψει;» υποστήριξε ο Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Παγκόσμιο σοκ από το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν: Βίντεο με αμερικανική υπερβόμβα να χτυπά πυρηνική εγκατάσταση – Ισχυρές εκρήξεις και μανιτάρια φωτιάς
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ζημιές στις εισόδους της υπόγειας πυρηνικής εγκατάστασης στο Φορντό - Σε συντονισμό με το Ισραήλ η επίθεση - Πώς οι αμερικανικές προκάλεσαν πύρινο όλεθρο
Δορυφορική φωτογραφία από το Planet Labs PBC δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις Φορντό μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ 9
Το Ισραήλ ευχαριστεί τον Τραμπ για το χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν: «Thank you, Mr. President» γράφουν πινακίδες στο Τελ Αβίβ
«Σας υποσχέθηκα πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καταστρέφονταν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Οι αφίσες σε δρόμο του Τελ Αβίβ
5