Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Τραμπ: Αρθρογράφος που τον κατηγορεί για βιασμό του ζητά δείγμα DNA

Τραμπ

Δεν ξέρει από που να πρωτοφυλαχτεί το Ντόναλντ Τραμπ. Με τη δίκη για καθαίρεση σε εξέλιξη στη Γερουσία (αν και όλα δείχνουν πως από εκεί θα τη γλιτώσει), ο Αμερικανός πρόεδρος καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη ένα «ανοιχτό» μέτωπο.

Η αρθρογράφος του Elle, Τζιν Κάρολ, η οποία κατηγορεί και έχει μηνύσει τον Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά την άρνησή του να παραδεχτεί πως τη βίασε πριν από 24 χρόνια, τώρα του ζητά δείγμα DNA.

Click4more Πασίγνωστη αρθρογράφος κατηγορεί τον Τραμπ πως τη βίασε!

Ένα δείγμα που απαιτεί για να μπορέσει να αποδειχθεί αν τελικά ο Τραμπ άγγιξε ή όχι το φόρμα που φορούσε η Κάρολ την ημέρα που, όπως καταγγέλλει, τη βίασε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νομικό έγγραφο που βρέθηκε στα χέρια δημοσιογράφων του Reuters και επιβεβαιώθηκε από τους δημοσιογράφους της Τζιν Κάρολ και είχε χθεσινή ημερομηνία, αναμένεται να κατατεθεί στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Με το έγγραφο αυτό, η αρθρογράφος του Elle ζητά από το δικαστήριο να υποχρεώσει τον Ντόναλντ Τραμπ να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση στις 2 Μαρτίου, ίσως στην Ουάσιγκτον για την κατάθεση δείγματος σάλιου, αίματος και ιστών δέρματος για ανάλυση DNA και σύγκριση με “απροσδιόριστο δείγμα αντρικού DNA” στο φόρεμα που ισχυρίζεται ότι φορούσε η Κάρολ.

Click4more Τραμπ για τις κατηγορίες για βιασμό αρθρογράφου: Δεν είναι ο τύπος μου

Κατά το ίδιο έγγραφο, πολλά άλλα άτομα έχουν εξεταστεί και αποκλειστεί, καθώς το δείγμα τους εξετάστηκε σε σχέση με το DNA στο φόρεμα της Κάρολ.

“Το φόρεμα εξετάστηκε. Τα αποτελέσματα βγήκαν. Η δικηγόρος μου, η σπουδαία Ρομπέρτα Κάπλαν, ενημέρωσε τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ να παραδώσει δείγμα από το DNA του”, έγραψε στο Facebook η Κάρολ.

Η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει, μέχρι στιγμής, σχολιάσει το αίτημα της δημοσιογράφου.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί πως γνώριζε την Κάρολ και κυρίως πως είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

«Ο Τραμπ με βίασε»

Σε άρθρο της τον περασμένο Ιούνιο και στην αυτοβιογραφία της που δημοσιεύτηκε τον επόμενο μήνα, η Κάρολ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως τη βίασε σε ένα δοκιμαστήριο καταστήματος στο Μανχάταν, την περίοδο ανάμεσα στο φθινόπωρο του 1995 και την άνοιξη του 1996.

Η αρθρογράφος του Elle κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, που, όταν εκείνη αποκάλυψε την καταγγελία της, την κατηγόρησε πως λέει ψέματα μόνο και μόνο για να βοηθήσει τις πωλήσεις του βιβλίου της! Σε συνέντευξη του στο The Hill, μάλιστα, ο Τραμπ είχε κάνει απαξιωτικά σχόλια για την Κάρολ. Είχε πει πως «δεν είναι ο τύπος μου» και πως η συνεύρεση που εκείνη καταγγέλλει δεν έγινε ποτέ.

Η αρθρογράφος του Elle έχει δηλώσει πως από τη συνεύρεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει φορέσει το φόρεμα εκείνο μόνο μια φορά, σε φωτογράφιση για περιοδικό.

Οι δικηγόροι του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αντιδράσουν και να ζητήσουν από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα της Κάρολ. Πριν από μερικές μέρες, άλλωστε, η πλευρά του Αμερικανού προέδρου επιχείρησε να απορριφθεί η υπόθεση στο σύνολό της για δικονομικούς λόγους, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Το δείγμα DNA είναι κάτι ακόμη που “συνδέει” τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπιλ Κλίντον, πέρα από την προσπάθεια καθαίρεσης. Το 1998 ο Κλίντον, κι εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ τότε, είχε δώσει δείγμα DNA για να συγκριθεί με τον διαβόητο, πια, λεκέ στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι. Και ο Κλίντον είχε παραπεμφθεί σε δίκη για καθαίρεση, τον Δεκέμβριο του 1998 αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε από τη Γερουσία, όπως αναμένεται να γίνει και με τον Τραμπ.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις