Κόσμος

Τραμπ: Δεν συμφώνησα να μειωθούν οι δασμοί στα κινέζικα προϊόντα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως δεν έχει συμφωνήσει να μειώσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, όπως επιθυμεί η Κίνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτές οι δηλώσεις Τραμπ προκαλούν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα τερματίσουν τον εμπορικό πόλεμο που κρατά εδώ και 16 μήνες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες είπαν την Πέμπτη ότι Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν να μειωθούν αμοιβαία οι δασμοί κατά την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας του. Όμως η πρόταση αυτή συνάντησε έντονες αντιδράσεις στην κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αντιδράσεις αυτές έγιναν εμφανείς σήμερα όταν ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι δεν έχει συμφωνήσει να μειωθούν οι δασμοί που εφαρμόζονται ήδη. «Η Κίνα θα ήθελε να πάρει κάτι σαν μείωση, όχι μια πλήρη απόσυρση (των δασμών) επειδή ξέρουν ότι δεν θα το έκανα. Δεν έχω συμφωνήσει σε τίποτα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τραμπ η Κίνα επιθυμεί τη συμφωνία περισσότερο από τον ίδιο. Οι αμερικανικοί δασμοί φέρνουν «δισεκατομμύρια δολάρια» στα αμερικανικά χρηματοκιβώτια, ισχυρίστηκε. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος τώρα. Λαμβάνουμε δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου, το Χρηματιστήριο έπεσε και το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εφόσον ολοκληρωθεί, θα υπογραφεί στις ΗΠΑ, αναφέροντας και πάλι ως πιθανή τοποθεσία την Αϊόβα ή «κάποια αγροτική περιοχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρίτη μέρα χάους: Νέες απειλές για βόμβα στα αεροδρόμια Δανίας και Τσεχίας και σε ΜΜΕ σε Ιρλανδία και Βρετανία
Τηλεοπτικά κανάλια και νέες πτήσεις στο στόχαστρο - Ψευδής συναγερμός για βόμβα σε πτήση της Ryanair από Λισαβόνα για Ρώμη - Πτήση της Wizz Air από Πράγα για Ρώμη προσγειώθηκε εκτάκτως στη Βενετία
Αεροδρόμιο Κοπεγχάχης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
7
Dailymail: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέστρεψε στις ΗΠΑ με «λίστα εκδίκησης» – Στο στόχαστρο ο Τραμπ Τζούνιορ και η νέα σύζυγός του, μένει στον πρώην σύζυγό της
«Η Κίμπερλι έχει πολλούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίσει», δήλωσε πηγή - Το σχέδιο διάλυσης του νέου ζευγαριού και η προδοσία του Τραμπ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5