Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ: Δεν θα παρέμβει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις αμερικανικές εκλογές

Τραμπ: Δεν θα παρέμβει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις αμερικανικές εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν νομίζει πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου.

“Θα δούμε για τη Βόρεια Κορέα”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, μετά την ανακοίνωση του Βορειοκορεάτη πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη νωρίτερα σήμερα ότι η αποπυρηνικοποίηση έχει τεθεί εκτός των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Θα εκπλαγώ εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει εχθρικά”, δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα. “Ξέρει ότι έχω εκλογές μπροστά μου, δεν νομίζω ότι θέλει να παρεμβαίνει σε αυτό, αλλά θα πρέπει να δούμε … Νομίζω ότι θα ήθελε να δει κάτι να γίνει. Η σχέση είναι πολύ καλή, όμως υπάρχει κάποια εχθρότητα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό”.

Η Βόρεια Κορέα πάντως δεν φαίνεται να… σκάει για τις δηλώσεις και τις πεποιθήσεις του Ντόναλντ Τραμπ και έκανε γνωστό πως διεξήγαγε μια «πολύ σημαντική δοκιμή» στο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων Σόχε, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, καθώς το αδιέξοδο έχει πλέον παγιωθεί στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Το αποτέλεσμα της δοκιμής θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις», μεταβάλλοντας το «στρατηγικό καθεστώς» της Βόρειας Κορέας, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της χώρας, πάντα κατά το KCNA.

Δεν δόθηκε απολύτως καμιά διευκρίνιση για το τι δοκιμάστηκε — εάν επρόκειτο για πύραυλο, κάποια μηχανή πυραύλου ή οπλικό σύστημα.

Η εξέλιξη καταγράφεται την ώρα που η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί πως ίσως πάρει «νέο δρόμο», καθώς οι ΗΠΑ δεν επιδεικνύουν κατά την άποψή της την απαραίτητη ευελιξία στις διμερείς διαπραγματεύσεις για να τερματιστούν τα προγράμματα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις