Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Τραμπ: Δεν χρειάζομαι ρωσική βοήθεια στις προεδρικές εκλογές

Τραμπ - εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατέστησαν σαφές σήμερα ότι δεν θα δεχθούν καμία βοήθεια για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση σ’ αυτές από την Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι καμία χώρα δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, αφότου ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εκλογές του 2020 για να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί για δεύτερη θητεία.

«Δεν θέλω βοήθεια από καμία χώρα και δεν έχω ζητήσει βοήθεια από καμία χώρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ινδία.

Μετά την ενημέρωση που έγινε στο Κογκρέσο, ο Τραμπ απομάκρυνε τον επικεφαλής των υπηρεσιών Τζόζεφ Μαγκουάιρ τον οποίο αντικατέστησε μα κάποιον πολιτικά προσκείμενο στον ίδιο. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Τραμπ αρνήθηκε τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης του Μαγκουάιρ, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει λόγω «νομοθετικής διάταξης».

Εξάλλου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιδράσουν εάν η Ρωσία προσβλέπει να υπονομεύσει τις φετινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά στα μέτρα που θα πάρει σ αυτή την περίπτωση.

«Η παρέμβαση στις εκλογές μας είναι ανεπίτρεπτη», δήλωσε ο Πομπέο στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Εάν επιχειρήσει η Ρωσία ή κάποιος άλλος ξένος παίκτης να υπονομεύσει τις δικές μας δημοκρατικές διαδικασίες, θα ενεργήσουμε ανταπαντώντας», δήλωσε ο Πομπέο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις