Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τραμπ: Διαβεβαιώσεις για το πώς… θα την κάνει από την Συρία

Τραμπ υπουργός Άμυνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε πως η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα διεξαχθεί με «τον κατάλληλο ρυθμό» και με «συνετό» τρόπο.

«Θα αποχωρήσουμε από τη Συρία με τον κατάλληλο ρυθμό, ενώ θα συνεχίζουμε τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και με τρόπο που θα είναι συνετός και αναγκαίος για όλους τους υπόλοιπους» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την επόμενη ημέρα των ανακοινώσεων του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η απόσυρση θα γίνει με τρόπο που θα «διασφαλίζει» την άμυνα των συμμάχων της Ουάσιγκτον.

Οι εξελίξεις με Τραμπ και Συρία

Η ανακοίνωση, τον περασμένο μήνα, της αποχώρησης των περίπου 2000 Αμερικανών στρατιωτών που πολεμούν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, προκάλεσε την ανησυχία των συμμάχων των Αμερικανών.

Στο tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των New York Times, κατηγορώντας την αμερικανική εφημερίδα ότι έγραψε «επίτηδες», ένα «πολύ ανακριβές άρθρο σχετικά με τις προθέσεις του στη Συρία».

Με το μήνυμά του φαίνεται πως απαντάει σε ένα άρθρο της εφημερίδας, όπου αναφέρεται ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλός του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας, «οπισθοχώρησε» μπροστά στην απόφαση του ενοίκου του Λευκού Οίκου να αποχωρήσουν ταχέως τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων, κατά την απόσυρσή τους από τη Συρία και η θέση του δεν έχει αλλάξει σχετικά με την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών.

«Ο πρόεδρος δεν έχει αλλάξει τη θέση του, καθώς ανέφερε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια των στρατευμάτων μας και την ασφάλεια των συμμάχων μας, επίσης» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Μερσέντες Σλάπ στο Fox News.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις