Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τραμπ: “Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα”

Τραμπ: “Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα”

“Λάδι στη φωτιά” ρίχνει και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί με πόλεμο την Βόρεια Κορέα. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι πανέτοιμες να επιτεθούν στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Είμαστε εντελώς προετοιμασμένοι για τη δεύτερη επιλογή, η οποία δεν είναι η προτιμώμενη επιλογή”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο μαζί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας.

Αν όμως πάρουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι θα είναι καταστροφή για τη Βόρεια Κορέα. Αυτή η δεύτερη επιλογή είναι η στρατιωτική παρέμβαση. Αν χρειαστεί, λοιπόν, θα το κάνουμε” τόνισε.

Ο Τραμπ σχολίασε και τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ που υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του και πως θα βομβαρδίσουν αμερικανικά μαχητικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Άρχισαν τα όργανα από νωρίς

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει από χθες (25.09.2017) καθώς η κόντρα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα φαίνεται πως έχει φουντώσει για τα καλά. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον τους ενώ απείλησε ότι θα καταρρίψει και αμερικανικά μαχητικά. Άμεση ήταν η απάντηση από τον Λευκό Οίκο που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας πως αυτός ο ισχυρισμός είναι “παράλογος”.

Λευκός Οίκος: “Παράλογος ο ισχυρισμός της Βόρειας Κορέας”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα και ειλικρινά αυτός ο ισχυρισμός είναι παράλογος», δήλωσε σήμερα η Σάντερς.Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η κόντρα ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα.

Βόρεια Κορέα σε Τραμπ: “Έχεις κηρύξει πόλεμο”

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα, όπως την κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας.

«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που πρώτη κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», τόνισε ο Ρι σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

Λίγο αργότερα, υπήρξε απάντηση από τις ΗΠΑ… μέσω του Πενταγώνου! Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Colonel Robert Manning διεμήνυσε ότι “σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές κινήσεις εμείς θα βεβαιωθούμε ότι θα δώσουμε επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για  να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα.

“Πόλεμος” εντυπώσεων

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό video το οποίο έδειχνε αμερικανικά βομβαρδιστικά και το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να… ανατινάζονται!

Η Βόρεια Κορέα επιτίθεται σε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφορο USS Carl Vinson. Και στέλνει μακάβριο “μήνυμα”: «θα καταλήξετε στον τάφο».

Το video ξεκινάει με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ ενώ μιλά σε Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση Άντριους. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται πως “τρελός” σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στη συνέχεια, ένα υποβρύχιο εκτοξεύει πυραύλους και καταστρέφει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson. Πύραυλοι της Βόρειας Κορέας ανατινάζουν και βομβαρδιστικά B-1B και μαχητικά F-35 των ΗΠΑ.

ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Ο Μάτις απαντά στις απειλές της Πιονγκγιάνγκ

Τις εικόνες συνοδεύει ένα μήνυμα: «Αν τα F-35, τα B-1B και το USS Carl Vinson ηγηθούν της αμερικανικής επίθεσης, θα καταλήξουν στον τάφο με αυτή τη σειρά».

Το video ανέβηκε την Κυριακή (24.09.2017) στο προπαγανδιστικό site που διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ, DPRK Today.

Δείτε το video

https://youtu.be/Nz9AE15nD0M

Βομβαρδιστικά στον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας

Το video που έφτιαξε η Βόρεια Κορέα ήρθε λίγες ώρες μετά την προκλητική επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ. Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας.

Το Πεντάγωνο δεν δίστασε να ανακοινώσει ότι έτσι έδειξε το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

Ανταλλαγή λεκτικών “πυρών”

Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα. Στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ επιτέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο. Είπε ότι η ατάκα του Τραμπ για τον Κιμ Γιονγκ Ουν (σ.σ. τον αποκάλεσε rocket man) έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη».

«Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο Ρι Γιονγκ Χο αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

Η απάντηση του Τραμπ

Η επίθεση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον Ντόναλντ Τραμπ. Μέσω twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι τόσο ο ΥΠΕΞ όσο και ηγέτης της Βόρειας Κορέας «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη».

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του ανθρωπάκου πύραυλου, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Η Κίνα κάλεσε εκ νέου σήμερα όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και να μην «ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις