Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραμπ: Εντολή και για εκτελέσεις στα σύνορα με το Μεξικό! [pics]

Τραμπ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει… στα άκρα όσον αφορά στα σύνορα με το Μεξικό, με τις απειλές του να προκαλούν παγκόσμιο σοκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το έχει πάει σε… άλλο επίπεδο! Απείλησε ανοιχτά με κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος. Και πρόσθεσε με νόημα: “Έχω δώσει το «πράσινο φως» στον στρατό να χρησιμοποιήσει «θανατηφόρα ισχύ», εάν αυτό απαιτηθεί”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος, σκοπεύει να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, καθώς πλησιάζει το καραβάνι των μεταναστών που ξεκίνησε από την Κεντρική Αμερική.

«Εάν διαπιστώσουμε ότι φτάνει σε επίπεδο όπου θα χάσουμε τον έλεγχο ή όπου οι άνθρωποι αρχίσουν να τραυματίζονται, θα κλείσουμε την είσοδο στη χώρα για μια χρονική περίοδο μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε» την κατάσταση, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ

Όταν διευκρινιστικά ρωτήθηκε εάν εννοεί το κλείσιμο όλων των συνόρων ή τμήματος αυτών, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι εννοεί το σύνολο των συνόρων. «Εννοώ όλα τα σύνορα. Το Μεξικό δε θα μπορεί να πουλά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, όπου παρεμπιπτόντως κατασκευάζουν τόσο πολλά αυτοκίνητα με μεγάλο όφελος γι’ αυτούς, όχι μεγάλο όφελος για εμάς».

“Εξουδετέρωση” με… εντολή Τραμπ!

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε επίσης ότι έδωσε το «πράσινο φως» στα αμερικανικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν «θανατηφόρα ισχύ» εάν είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα πιο «εξαιρετικά επικίνδυνα» άτομα στο καραβάνι μεταναστών, οι οποίοι όπως εξήγησε έχουν ήδη εμπλακεί σε βίαια περιστατικά στο Μεξικό. «Έχεις πολλούς εγκληματίες σε αυτό το καραβάνι και το μεγάλο καραβάνι δεν έχει φτάσει ακόμη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τραμπ

Ωστόσο, ο Τραμπ επισήμανε ότι τα σύνορα είναι «οχυρωμένα» με φράχτη, τοίχους και άλλα μέτρα για που θα εμποδίσουν στο καραβάνι να περάσει. «Δε θα περάσουν. Δεν αφήνουμε εγκληματίες στη χώρα. Πρέπει να έρθετε νόμιμα, πρέπει να έρθετε με μία διαδικασία και θέλουμε οι άνθρωποι να περάσουν, διότι έχω πολλές, πολλές εταιείναι ρείες που επιστρέφουν στις ΗΠΑ», είπε. «Χρειαζόμαστε εργαζόμενους, αλλά πρέπει να έρθουν νόμιμα. Θέλουμε να έρθουν, πρέπει όμως να άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν και θέλουν να κάνουν μια εξαιρετική δουλειά για τη χώρα μας», πρόσθεσε, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι επιθυμούν ανοιχτά σύνορα.

Πηγή: sputniknews.gr
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις