Κόσμος

Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: «Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό» – Στον Λευκό Οίκο με τον Φρίντριχ Μερτς

«Όταν δω ότι δεν θα σταματήσει (τον πόλεμο), θα είμαστε πολύ σκληροί. Θα μπορούσε να είναι και για τις δύο χώρες»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε Ουκρανία, Έλον Μασκ και στη νέα ταξιδιωτική απαγόρευση -σοκ με στόχο πολίτες από περισσότερες από δώδεκα χώρες, αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη σημερινή (05.06.2025) συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στον Λευκό Οίκο. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτηθείς για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για το αν θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, απάντησε πως: «Όταν δω ότι δεν θα καταλήξουμε σε συμφωνία… Όταν δω ότι δεν θα σταματήσει (τον πόλεμο), θα είμαστε πολύ σκληροί. Θα μπορούσε να είναι και για τις δύο χώρες. Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό», σημείωσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος, είπε ότι είχε μια δίωρη συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημείωσε, έδωσε στον ομόλογό του την αναλογία δύο παιδιών που τσακώνονται σε ένα πάρκο.

«Μερικές φορές είναι καλύτερα να τα αφήσεις να τσακωθούν για λίγο», είπε.

Ο Τραμπ πρόσθεσε επίσης ότι είναι δύσκολο να σταματήσει ο πόλεμος επειδή υπάρχει «πολύ κακό αίμα» μεταξύ των δύο χωρών και μεγάλο μίσος μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι.

«Συμπαθώ τον Μασκ»

Όσο για την πολυσυζητημένη σχέση του με τον Έλον Μασκ- σχέση που έχει περάσει από 40 κύματα και πολέον πνέει τα λοίσθια- ο Τραμπ είπε πως πάντα συμπαθούσε τον Μασκ και ότι τον εξέπληξε η κριτική του.

Ο πλανητάρχης σημείωσε ότι προτιμά ο Μασκ να κριτικάρει τον ίδιο παρά το νομοσχέδιο για τη μείωση της φορολογίας. Η άποψή του είναι ότι ο Μασκ είναι αναστατωμένος επειδή η κυβέρνηση κατάργησε την υποχρέωση για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι ο δισεκατομμυριούχος της Tesla είχε προτείνει κάποιον γνωστό του για τη διεύθυνση της NASA, αλλά ο Τραμπ απάντησε πως  δεν το θεώρησε σκόπιμο.

«Καταλαβαίνω γιατί είναι αναστατωμένος», εξήγησε ο Τραμπ.

«Ο Έλον και εγώ είχαμε μια εξαιρετική σχέση, δεν ξέρω αν θα συνεχίσουμε να έχουμε», είπε ο Τραμπ – προσθέτοντας ότι ο Μασκ δεν είναι ο πρώτος που αποχωρεί από την κυβέρνησή του και «μερικοί γίνονται εχθρικοί», χαρακτηρίζοντάς το «σύνδρομο διαταραχής Τραμπ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από τον τυφώνα Isaias – 700.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και Αλαμπάμα - Σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, με τις ΗΠΑ να αποδεσμεύουν 4 εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα
Καταστροφές από τον τυφώνα Isaias
«Έμοιαζε με παγίδα»: Πώς ο Τραμπ αιφνιδίασε τον Ζελένσκι με τη συμφωνία για το ντίζελ με τον Πούτιν – Τα 6 αιτήματα που αγνόησε η Ουκρανία
Οι Ουκρανοί πήγαν στο Μαϊάμι για να συζητήσουν εκεχειρία στις ενεργειακές επιθέσεις και βρέθηκαν μπροστά σε μια συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για το ντίζελ
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images
ΗΠΑ: AI «παρίστανε» τον μάρτυρα σε ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία και έστειλε ψεύτικη πληροφορία στην αστυνομία
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic επινόησε μαρτυρία για υπόθεση δολοφονίας και την υπέβαλε στις αρχές της Φιλαδέλφειας - Η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να εντοπίσει τι είχε συμβεί, προκαλώντας την οργή της αστυνομίας
ΑΙ