Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ για Σούμερ: Αν τα είχε πει αυτά Ρεπουμπλικάνος θα τον είχαν συλλάβει

Τραμπ για Σούμερ: Αν τα είχε πει αυτά Ρεπουμπλικάνος θα τον είχαν συλλάβει
photo Reuters

Επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στις “απειλές” Σούμερ σε δυο μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το θέμα των αμβλώσεων και πρόσθεσε πως αποτελούν «απειλή» και πως θα πρέπει να αναληφθεί «δράση».

«Αυτή είναι μια άμεση και επικίνδυνη απειλή εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον Σούμερ. Εάν το είχε κάνει αυτό Ρεπουμπλικάνος ή Ρεπουμπλικάνα, θα συλλαμβανόταν ή θα παραπεμπόταν σε δίκη. Πρέπει να αναληφθεί σοβαρή δράση τώρα!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter με τις λέξεις “πρέπει” και “τώρα” να τις αναγράφει με κεφαλαία γράμματα.

Οι Δημοκρατικοί επικρίνουν πάγια τον Τραμπ για τις συχνές επιθέσεις του εναντίον του δικαστικού σώματος και δικαστών. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δηλώσεις του Σούμερ εξώθησαν τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερς να δημοσιοποιήσει δελτίο Τύπου με το οποίο στηλίτευσε τα «επικίνδυνα» σχόλια του ηγετικού στελέχους των Δημοκρατικών.

Εκπρόσωπος του Σούμερ ανταπάντησε ωστόσο ότι ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν είχε κρίνει σκόπιμο να δώσει στη δημοσιότητα κανένα δελτίο Τύπου όταν ο πρόεδρος Τραμπ είχε καταφερθεί εναντίον δύο γυναικών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

Χθες Τετάρτη ο Σούμερ καταφέρθηκε εναντίον των δικαστών Μπρετ Κάβανο και Νιλ Γκόρσατς, προειδοποιώντας τους πως «δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε» αν ταχθούν υπέρ της επιβολής περιορισμών στην άμβλωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις