Κόσμος

Τραμπ: Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

«Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα», είπε ο Τραμπ, από το Άλαμο στο Τέξας σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μάλιστα ο Τραμπ ζήτησε επίσης «σεβασμό του νόμου». «Έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία», είπε.

Κατά συνείδηση η ψήφος των Ρεπουμπλικάνων

Τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αποφάσισαν να μην ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές του κόμματος ώστε να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν δύο σύμβουλοί τους, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Η ηγεσία δεν θα πιέσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ψήφισμα που πρόκειται να κατατεθεί αργότερα απόψε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο θα ζητείται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου με βάση την 25η Τροπολογία του Συντάγματος.

Δεν θα τους ζητήσει επίσης να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη.

«Και στις δύο περιπτώσεις θα ψηφίσουν κατά συνείδηση», είπε η μία από τις δύο πηγές που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν – Αραγτσί: «Απαράδεκτη η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου»
Ο Αραγτσί υποστήριξε ότι οι πύραυλοι που κατευθύνθηκαν προς τον τουρκικό εναέριο χώρο δεν προήλθαν από το Ιράν, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθεί πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης
Χακάν Φιντάν
Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκτόξευση drone που χτύπησαν διυλιστήριο στη Χάιφα
«Η μάχη ενάντια στους εγκληματίες της Αμερικής και το παιδοκτόνο σιωνιστικό καθεστώς συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη του μετώπου της αλήθειας επί του ψεύδους», αναφέρει το Ιράν
Εκτόξευση drones από το Ιράν
Σκηνικό κόλασης στον Λίβανο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Εκκενώνονται χωριά, χτυπήθηκαν κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ
Οι IDF δήλωσαν πως τα χτυπήματα στο χωριό Άανσαρ ήταν «απάντηση» στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ τη Δευτέρα, κατά του Ισραήλ
REUTERS