Κόσμος

Τραμπ: Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

«Η 25η τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα», είπε ο Τραμπ, από το Άλαμο στο Τέξας σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μάλιστα ο Τραμπ ζήτησε επίσης «σεβασμό του νόμου». «Έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία», είπε.

Κατά συνείδηση η ψήφος των Ρεπουμπλικάνων

Τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αποφάσισαν να μην ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές του κόμματος ώστε να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν δύο σύμβουλοί τους, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Η ηγεσία δεν θα πιέσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ψήφισμα που πρόκειται να κατατεθεί αργότερα απόψε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο θα ζητείται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου με βάση την 25η Τροπολογία του Συντάγματος.

Δεν θα τους ζητήσει επίσης να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη.

«Και στις δύο περιπτώσεις θα ψηφίσουν κατά συνείδηση», είπε η μία από τις δύο πηγές που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Το «εγώ» του Τραμπ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με το Ιράν
Αμερικανοί και Άραβες αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία ότι η επιθετική ρητορική και οι δημόσιες προσβολές του Τραμπ στην Τεχεράνη μπορεί να υπονομεύσουν τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου
Ντόναλντ Τραμπ
Αποζημίωση 900 ευρώ σε Γερμανό τουρίστα επειδή δεν μπορούσε να βρει ξαπλώστρα σε ξενοδοχείο στην Κω – Ήταν «πιασμένες» με πετσέτες
Ο άνδρας έκανε διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά του το 2024 και δήλωσε ότι περνούσε 20 λεπτά καθημερινά προσπαθώντας να βρει ξαπλώστρα
Ξαπλώστρα, ξαπλώστρες
Θρίλερ με τους 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, που αποβιβάστηκαν πριν γίνουν γνωστά τα κρούσματα χανταϊού
Έγινε γνωστό ότι ένας από αυτούς νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο της Ζυρίχης με συμπτώματα χανταϊού, αποτελώντας το όγδοο ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα που συνδέεται με το πλοίο
To κρουαζιερόπλοιο