Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ: Η πρώτη αντίδραση μετά τα αντίποινα του Ιράν! «Όλα πάνε καλά»

Τραμπ: Η πρώτη αντίδραση μετά τα αντίποινα του Ιράν! «Όλα πάνε καλά»

Τι κι αν δυο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ έγιναν στόχος επιθέσεων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Για τον Ντόναλντ Τραμπ, όλα πάνε καλά!

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου μετά το μπαράζ επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. «Όλα είναι καλά» ήταν η πρώτη φράση του Τραμπ σε tweet που ανέβασε ενώ οι αποφάσεις του βάζουν ξανά φωτιά στη Μέση Ανατολή!

Click4more Ξεκίνησε η… εκδίκηση! «Βροχή» από βαλλιστικούς πυραύλους σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ! Ιράν: Σκοτώθηκαν 80 “Αμερικανοί τρομοκράτες”

Αφού επιβεβαίωσε ότι το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις σε δυο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ (σε αντίποινα για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί) και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε φάση αποτίμησης, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως «μέχρι στιγμής, όλα καλά».

Και φρόντισε (ως έμμεση απειλή προφανώς) να… υπενθυμίσει πως «έχουμε τον πιο ισχυρό και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό, μακράν». Ο Τραμπ ανήγγειλε δε ότι θα κάνει δήλωση το πρωί της Πέμπτης.

Νωρίτερα, υπήρξαν πληροφορίες πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να κάνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, αλλά η σκέψη αυτή εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα. Τελικά, σύμφωνα με τον Τζιμ Ακόστα του CNN, ο Αμερικανός πρόεδρος αντί διαγγέλματος επέλεξε να κάνει δήλωση.

Δείτε το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Με τις επιθέσεις των Φρουρών της Επανάστασης σε πλήρη εξέλιξη, στον Λευκό Οίκο, φυσικά, σήμανε συναγερμό. Εσπευσμένα έφτασαν στην προεδρική κατοικία οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ και Μάικ Πομπέο για να ενημερώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Άμεσα, για τις επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ ενημερώθηκε και η πρόεδρος της Βουλής Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Πελόζι ζήτησε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ, να σταματήσουν οι αχρείαστες προκλήσεις από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ και να απαιτηθεί και από το Ιράν να σταματήσεις τις επιθέσεις του. “ΟΙ ΗΠΑ και ο κόσμος δεν μπορούν να αντέξουν έναν πόλεμο”, τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις