Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ: Ίσως η μόνη επιλογή μας είναι να καταστρέψουμε την Βόρεια Κορέα!

Τραμπ: Ίσως η μόνη επιλογή μας είναι να καταστρέψουμε την Βόρεια Κορέα!
Φωτογραφία Reuters

– Nέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
– Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ»
– “Διεστραμμένο το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ”
– “Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί όνειδος»

Φαίνεται πως οι προηγούμενες ημέρες ήταν η… νηνεμία πριν την καταιγίδα! Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε come back και “χοντραίνει” το επικίνδυνο παιχνίδι απειλών με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αναγκασθούν να «καταστρέψουν ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν υποχωρήσει στο ζήτημα των πυρηνικών, ενώ περιγέλασε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλώντας τον «rocket man» (πυραυλάνθρωπο) σε αποστολή αυτοκτονίας.

“Αν η Βόρεια Κορέα δεν υπόχωρήσει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα. Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=Fh5WCyFssMU

Ο Τραμπ καταφέρθηκε κατά της Πιονγκγιάνγκ, κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (…) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος” τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν “διεφθαρμένη δημοκρατία”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστουν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την “εχθρική” συμπεριφορά της.

Φωτογραφία Reuters

Η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι “μία από τις χειρότερες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ” και αποτελεί “όνειδος” για την χώρα του, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τα «Κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που εκφωνεί ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός ηγέτης προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις