Κόσμος

Τραμπ: «Ίσως χρειαστεί να χτυπήσουμε ξανά το Ιράν»

Ο Τραμπ δήλωσε ότι βρισκόταν «μία ώρα πριν» από την επίθεση κατά του Ιράν, όταν ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τη στρατιωτική επίθεση που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τεντωμένο σχοινί παραμένει η Μέση Ανατολή, με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν να συνεχίζονται μέσω πακιστανικής διαμεσολάβησης, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί ότι ίσως χρειαστεί να χτυπήσουν ξανά με «ένα ισχυρό πλήγμα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη (19.05.2026) ότι «ίσως χρειαστεί να δώσουμε» στο Ιράν «ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα» για να το αναγκάσουμε να συμφωνήσει σε μια συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο εργοτάξιο της αίθουσας χορού του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι σίγουρος για την επανάληψη των αεροπορικών επιθέσεων κατά του Ιράν.

«Θα μάθετε πολύ σύντομα αν πρέπει να το κάνουμε», τόνισε. Επιπλέον, ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν «λίγες ώρες μακριά» από το να διατάξει ένα νέο κύμα επιθέσεων πριν το αναβάλει, κατόπιν αιτήματος του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επιπλέον, ο Τραμπ επέμεινε ότι η Τεχεράνη «ικετεύει να κλείσει συμφωνία».

Περιέγραψε επίσης το Ιράν ως «τον νταή της Μέσης Ανατολής». Επιπλέον, ο Τραμπ επανέλαβε ότι το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, καθώς δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι θα το χρησιμοποιούσε εναντίον της υπόλοιπης περιοχής, ιδίως του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα επιτρέψει μια «περιορισμένη χρονική περίοδο» — τουλάχιστον δύο ή τρεις ημέρες — για να συνεχιστούν οι συνομιλίες, λέγοντας ότι αρκετά κράτη του Κόλπου του είχαν πει ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε το Πακιστάν προς μια ειρηνευτική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χτες ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα επίθεση στο Ιράν — ένα σχέδιο για το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό από Αμερικανούς αξιωματούχους μέχρι που ο πρόεδρος έκανε την ανακοίνωσή του σε ανάρτηση στο Truth Social.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35