Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τραμπ: “Ξεψαχνίζουν” τραπεζικές πληροφορίες – Βάζουν στο “κάδρο” και την Deutsche Bank!

Τραμπ: “Ξεψαχνίζουν” τραπεζικές πληροφορίες – Βάζουν στο “κάδρο” και την Deutsche Bank!
Reuters (αρχείο)

Αμερικανοί βουλευτές των Δημοκρατικών ζήτησαν από ορισμένες τράπεζες, μεταξύ αυτών την Deutsche Bank, να τους παραδώσουν έγγραφα σχετικά με τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ.

Το αντικείμενο των ερευνών ίδιο: η ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες κέρδισε ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που τους δίνει εξουσίες για τη διεξαγωγή έρευνας, ιδίως τη δυνατότητα να αξιώνουν τη διαβίβαση απόρρητων στοιχείων.

Δύο επιτροπές στη Βουλή των Αντιπροσώπων εργάζονται γι’ αυτά τα θέματα και τα οικονομικά του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου: οι επιτροπές Πληροφοριών και Οικονομικών Υποθέσεων.

Τραμπ: Ψάχνουν τον ρωσικό “δάκτυλο”

Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τους “ισχυρισμούς πιθανής ξένης επιρροής στην αμερικανική πολιτική διαδικασία, η επιτροπή Πληροφοριών (…) έστειλε εντολές σε διάφορους οικονομικούς θεσμούς (…) μεταξύ αυτών μια μη δεσμευτική εντολή προς τη Deutsche Bank, που συνεργάζεται” εξήγησε ο Άνταμ Σιφ, ο πρόεδρος της επιτροπής, σε δελτίο τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μαξίν Ουότερς διευκρίνισε ότι θα ερευνήσει τις οικονομικές διασυνδέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

“Η ενδεχόμενη χρήση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος με παράνομους σκοπούς είναι πολύ ανησυχητική. Η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ερευνά αυτά τα ερωτήματα, περιλαμβανομένων όλων εκείνων όπου θα μπορούσε να εμπλέκεται ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του…” σημειώνεται σε δελτίο τύπου.

“H Deutsche Bank έχει δεσμευτεί σε έναν παραγωγικό διάλογο” με τις δύο επιτροπές, ανέφερε από την πλευρά της εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας.

“Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να παράσχουμε τις σχετικές πληροφορίες σε όλες τις έρευνες… σε συμφωνία με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις