Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραμπ: Οριστικό! Η Πελόζι ανακοίνωσε έρευνα για παραπομπή και καθαίρεση!

Τραμπ
Φωτογραφία: Reuters

Ιστορικές στιγμές στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να ξεκινούν έρευνα για να “ρίξουν” τον Τραμπ!
Η Νάνσι Πελόζι έκανε την επίσημη ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για “προδοσία”!
Απάντησε ήδη ο Αμερικανός Πρόεδρος που κάνει λόγο ξανά για “κυνήγι μαγισσών”.
Δείτε το ιστορικό βίντεο.

Όπως σας είχε ενημερώσει έγκαιρα το newsit.gr, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι ραγδαίες!

Δεν μιλάμε για εικασίες, δεν μιλάμε για… ευσεβείς πόθους των αντιπάλων του Τραμπ, μιλάμε για πραγματικά γεγονότα. Και αυτά είναι τα εξής: Ανακοινώθηκε έρευνα για παραπομπή και καθαίρεση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

Click4more: Ακυρώθηκε η συνάντηση Tραμπ – Μητσοτάκη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ!

“Οι πράξεις της προεδρίας Τραμπ αποκάλυψαν την προδοσία του Προέδρου στον όρκο του, την προδοσία της Εθνικής μας Ασφάλειας και την προδοσία της νομοθεσίας μας. Γι’ αυτό σήμερα ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρούν σε επίσημη έρευνα για καθαίρεση”, ήταν τα λόγια της Νάνσι Πελόζι.

Τραμπ Τραμπ

Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

“Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής”, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι. “Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου“, πρόσθεσε.

Δείτε την στιγμή της ανακοίνωσης, με την λέξη προδοσία να ακούγεται τρεις φορές!

 

Η πρώτη αντίδραση Τραμπ

Μια τόσο σημαντική μέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολλή δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί εσκεμμένα έπρεπε να το καταστρέψουν και να το υποβαθμίσουν με περισσότερα έκτακτα δελτία από κυνήγι μαγισσών για τα σκουπίδια. Τόσο κρίμα για την χώρα μας“, αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση μέσω Twitter ο Τραμπ, πριν ακολουθήσει ένα… ντεμαράζ οργισμένων αναρτήσεων!

 

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Τραμπ!

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν αυτό το ψήφισμα.

“Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια νομικά έγκυρη ή σοβαρή αιτία” να προβάλει κανείς αντιρρήσεις, είπε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος θα ήταν “να προστατευθεί ο πρόεδρος από την απόδοση ευθυνών”.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι “ακουγόταν” πως θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε στελέχη του Δημοκρατικού Kόμματος που της μίλησαν ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Λίγο νωρίτερα, η ίδια η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι, κατ’ εντολή της κυβέρνησης Τραμπ, παραβιάζει τον νόμο επειδή δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία που έκανε ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές της.

Μέχρι… να το κάνει τελικά με κάθε επισημότητα!

Η καταγγελία αυτή υποβλήθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τραμπ… ενέδωσε!

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Έθνη όπου εκπροσωπώ τη χώρα μας, όμως ενέκρινα τη δημοσιοποίηση αύριο (Τετάρτη) του πλήρους απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον Ουκρανό πρόεδρο”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι θα αποδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι ώστε να διατάξει έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους Δημοκρατικούς ότι επιδίδονται σε “κυνήγι μαγισσών”.

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις