Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τραμπ: “No problem” αν δοθεί το πόρισμα για τη Ρωσία στη δημοσιότητα

Τραμπ: “No problem” αν δοθεί το πόρισμα για τη Ρωσία στη δημοσιότητα
photo Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως δεν τον πειράζει αν δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για τις προεκλογικές σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ με τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να δει το φως της δημοσιότητας το αναμενόμενο πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά εδώ και δύο χρόνια τις υποψίες για συνέργεια ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την Μόσχα.

Ο Μάλερ αναμένεται να στείλει σύντομα την έκθεσή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ και σύμφωνα με το νόμο ο υπουργός έχει την ευχέρεια να καθορίζει ο ίδιος το μέρος των πορισμάτων ειδικών εισαγγελέων που θα δώσει στη δημοσιότητα.

Ο Μπαρ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του ότι είναι πιθανόν να συντάξει την δική του έκθεση για το Κονγκρέσο και να μην επιδώσει την έκθεση του Μάλερ στο σύνολό της.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα πότε ο Μάλερ θα παραδώσει την έκθεσή του, προσθέτοντας “Καμία σύμπραξη, καμία σύμπραξη” και “θα δούμε αν είναι δίκαιη”.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να επιτραπεί οι πολίτες να διαβάσουν την έκθεση, ο Τραμπ απάντησε: “Δεν με πειράζει. Ας δημοσιευθεί, ας την δει ο κόσμος, αυτό εναπόκειται στον υπουργό Δικαιοσύνης…και θα δούμε τι θα συμβεί”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις