Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ – Πούτιν: Μία συνάντηση που τα είχε όλα

Πούτιν

Βλαντιμίρ Πούτιν – Ντόναλτν Τραμπ… δυο από τους πιο ισχυρούς άντρες της υφηλίου συναντήθηκαν στο Βιετνάμ. Η συνάντηση Πούτιν – Τραμπ έγινε στο πόδι αλλά τα είχε όλα…

Θερμές χειραψίες, ψιθύρους, γέλια, αποθέωση Τραμπ για Πούτιν και στο τέλος… μία δήλωση του Ρώσου ηγέτη που έκανε τον Τραμπ να “παγώσει” μιας και όσο και αν προσπαθεί να πάρει την Ρωσία με το μέρος του… ο Πούτιν φροντίζει να του περάσει το μήνυμα… πως δεν θα “γοητευτεί” τόσο απλά με λίγες κολακείες!

Η συνάντηση του… ποδαριού

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν κατάφεραν τελικά να συναντηθούν κατ´ ιδίαν στο Βιετνάμ, όπου βρέθηκαν στα πλαίσια της Συνόδου κορυφής των χωρών του APEC.

Τραμπ Τραμπ Τραμπ

Αντάλλαξαν θερμή χειραψία ενώπιον και άλλων ηγετών, επικύρωσαν Κοινή Διακήρυξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας , μίλησαν ” στα όρθια ” για λίγα λεπτά και τίποτα περισσότερο .

Τραμπ – Πούτιν: Συμφώνησαν για την Συρία

«Συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροπλάνου Air Force One που τον μετέφερε από το Ντανάνγκ, όπου έγινε η σύνοδος κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Ανόι.

Πούτιν Πούτιν Πούτιν

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ότι η Συρία χρειάζεται μια πολιτική λύση και ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Τραμπ: “Έχουμε καλή σχέση αν και δεν γνωριζόμαστε πολύ καλά”

«Μιλήσαμε διακεκομμένα στη διάρκεια αυτού του στρογγυλού τραπεζιού. Φάνηκε να έχουμε πολύ καλά αισθήματα ο ένας για τον άλλον και μια καλή σχέση, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Τραμπ προσθέτοντας πως ο ίδιος και ο Πούτιν είχαν δύο ή τρεις πολύ σύντομες συνομιλίες.

Αποθέωση Τραμπ σε Πούτιν

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Πούτιν επανέλαβε ότι δεν είχε αναμιχθεί στις περσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές που έφεραν τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Πούτιν Πούτιν Πούτιν

«Μου είπε ότι δεν ανακατεύτηκε καθόλου στις εκλογές μας», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Κάθε φορά που με βλέπει, μου λέει “δεν το έκανα αυτό” και τον πιστεύω αληθινά όταν μου το λέει», πρόσθεσε. «Πιστεύω πως αισθάνεται πολύ προσβεβλημένος απ’ αυτό», δήλωσε ακόμη ο Τραμπ.

Οι ΗΠΑ θέλουν την Ρωσία ως σύμμαχο εναντίον της Βόρειας Κορέας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε πως μια καλή σχέση των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι κάτι σημαντικό.

«Στην πραγματικότητα θα ήταν κάτι σπουδαίο … επειδή θα μπορούσε να μας βοηθήσει πραγματικά με τη Βόρεια Κορέα. Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα και η Κίνα μας βοηθά», δήλωσε ο Τραμπ. «Αν η Ρωσία μας βοηθήσει επιπλέον της Κίνας, το πρόβλημα αυτό θα φύγει πολύ γρηγορότερα».

Ο Τραμπ είπε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είναι ένας καλός άνθρωπος που «θέλει να κάνει το σωστό», αλλά θέλει από τον Σι να αυξήσει την πίεση στη Βόρεια Κορέα.

Πούτιν: “Ανοησίες τα όσα λέγονται περί εμπλοκής μας στις αμερικανικές”

Η φερόμενη σχέση ανάμεσα στον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και τη Ρωσία είναι κατασκευασμένη από τους αντιπάλους του Τραμπ ως όπλο εναντίον του Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κοινή δήλωση Τραμπ – Πούτιν για την Συρία

Πληροφορίες ότι συγγενείς του Πούτιν ήταν αναμιγμένοι σε επαφές με την κυβέρνηση Τραμπ είναι αναληθείς, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο τέλος της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ.

Η σχέση της ανιψιάς του Πούτιν με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο

«Όλα αυτά που συνδέονται με το ρωσικό θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η απόδειξη της εσωτερικής πολιτικής πάλης που διεξάγεται στη χώρα αυτή», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι κατηγορίες για ανάμειξη, σύμφωνα με τις οποίες μια ανιψιά του Ρώσου προέδρου είχε επαφές το 2016 με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, «είναι ανοησίες», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε για κάτι τέτοιο», επέμεινε ο ρώσος πρόεδρος.

Πούτιν: “Ο Τραμπ είναι ευγενικός και μορφωμένος”

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη πως είχε έναν ομαλό διάλογο με τον αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ και χαρακτήρισε τον Τραμπ ευγενικό και μορφωμένο ενώ πρόσθεσε πως αισθάνεται κανείς άνετα όταν συναλλάσσεται μαζί του.

Τραμπ: Η φιλική χειραψία με τον Πούτιν

Ο Πούτιν είπε πως δεν πραγματοποιήθηκε μια κανονική διμερής συνάντηση με τον Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του APEC εξαιτίας ζητημάτων σχετικά με τον προγραμματισμό της που είχαν και οι δύο πλευρές και θεμάτων πρωτοκόλου τα οποία δεν διευκρίνισε.

Πάγος Πούτιν σε Τραμπ! “Παραμένουν σε κρίση οι σχέσεις μας”

Αυτό μαρτυρά ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ προς το παρόν δεν βγήκαν από την κατάσταση κρίσης, δήλωσε αργότερα ο ηγέτης του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν. Διαβεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να “γυρίσει σελίδα και να τραβήξει μπροστά”.

Πρέπει να βλέπουμε προς το μέλλον, να λύνουμε προβλήματα, πράγμα που είναι προς το συμφέρον των λαών των ΗΠΑ και της Ρωσίας , να σκεπτόμαστε πώς να γεμίζουμε με συγκεκριμένο περιεχόμενο τις οικονομικές μας σχέσεις, δήλωσε ο Πούτιν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις