Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραμπ – Πούτιν: Τί θα συζητήσουν στο ραντεβού του Ιουλίου

Τραμπ – Πούτιν:  Τί θα συζητήσουν στο ραντεβού του Ιουλίου
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολλά θα είναι τα θέματα στην αναμενόμενη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αποκάλυψε σήμερα το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικλ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Ρώσος ηγέτης Πούτιν θα πρέπει να συζητήσουν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων την κατάσταση στην Συρία, την Ουκρανία και το διμερές εμπόριο.

Είτε μιλάμε για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, είτε για την κατάσταση στην Ουκρανία είτε για ρωσικές επιχειρήσεις, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά θέματα για να συζητήσουν, και καθένα από αυτά είναι σημαντικό, ώστε να επιχειρήσουμε να επανέλθουμε σε μια ενιαία προσέγγιση” τόνισε ο Μάικλ Πομπέο.

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τραμπ – Πούτιν:  Νέος ρωσικός δάκτυλος στις αμερικανικές εκλογές του φθινοπώρου;

Ο επικεφαλής του State Department είπε, επίσης, ότι η ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016 δεν συνιστά την μοναδική αιτία των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Μόσχα. “Είναι λάθος να ειπωθεί ότι αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που ψύχρανε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών” είπε ο Πομπέο. Απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο η Μόσχα να παρέμβει στις αμερικανικές μεσοεκλογές τον Νοέμβριο του 2018 λέγοντας ότι “απλά δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της τέτοιου είδους ενέργειες”.

Περισσότερα θα μάθουμε στη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11 & 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις