Κόσμος

Τραμπ προς ΟΠΕΚ: Μειώστε την τιμή του πετρελαίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό σήμερα πως ζήτησε από τον ΟΠΕΚ να μειώσει την τιμή του πετρελαίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και η βενζίνη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η τιμή της βενζίνης μειώνεται. Κάλεσα τον ΟΠΕΚ και τους είπα: πρέπει να την μειώσετε”, είπε ο πρόεδρος Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται πως διαψεύδει τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς σήμερα η τιμή της βενζίνης ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Αmerican Automobile Association, το γαλόνι (περίπου 3,8 λίτρα πωλείται κατά μέσο όρο στα 2,883 δολάρια, από 2,877 δολάρια την περασμένη εβδομάδα και 2,648 δολάρια πριν από έναν μήνα).

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού παράδοσης Μαΐου υποχώρησε μετά τις δηλώσεις του Τραμπ, όμως παρέμενε πάνω από τα επίπεδα όπου βρισκόταν στις αρχές του έτους. Και στο Λονδίνο, το αργό υποχωρούσε κατά 4%, στα 71,70 δολάρια το βαρέλι, από λιγότερα από 55 δολάρια στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του ώστε να μειωθεί η τιμή του μαύρου χρυσού. Δεν διευκρίνισε πάντως αν κάλεσε απευθείας τον Οργανισμό, που εδρεύει στη Βιέννη, ή αν το ζήτησε από κάποια συγκεκριμένα μέλη του, όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συμβάλει για τη “σταθεροποίηση” της αγοράς, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει τις εξαιρέσεις που χορηγούσε σε οκτώ χώρες, επιτρέποντάς τους να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.