Σάββατο, 30 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τραμπ σε Μακρόν: Μιλούσατε ήδη γερμανικά στο Παρίσι όταν ήρθαμε να σας σώσουμε!

Τραμπ σε Μακρόν: Μιλούσατε ήδη γερμανικά στο Παρίσι όταν ήρθαμε να σας σώσουμε!

Μπορεί να απάντησε με μια εβδομάδα καθυστέρηση ο Ντόναλντ Τραμπ στον Εμανουέλ Μακρόν αλλά τα tweets που έκανε θα είναι από αυτά που θα μείνουν στην ιστορία!

Επιστρέφοντας λοιπόν από το Παρίσι όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε το κινητό του και άρχισε να γράφει όπως συνηθίζει στο twitter.

Ο Τραμπ και το… Twitter του!

Και για ακόμα μια φορά άκρως προσβλητικός και ανιστόρητος ο Τραμπ απάντησε ως εξής στην πρόταση Μακρόν να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός στρατός χωρίς να χρειάζεται οι Ευρωπαίοι να προστρέχουν στις ΗΠΑ.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν προτείνει να φτιάξει τον δικό του στρατό για να προστατεύσει την Ευρώπη από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία. Όμως, ήταν η Γερμανία και στους δυο παγκοσμιους πολέμους. Πως λειτούργησε τότε αυτό για την Γαλλία; Είχαν αρχίσει να μιλούν γερμανικά στο Παρίσι μέχρι που ήρθαν οι ΗΠΑ. Πληρώστε για το ΝΑΤΟ ή όχι!»

Δεν έμεινε όμως εκεί αφού… όταν πιάνει το Twitter δεν το αφήνει! Αναφέρει χαρακτηριστικά στις επόμενες αναρτήσεις του:

Στο εμπόριο, η Γαλλία φτιάχνει εξαιρετικό κρασί, αλλά το ίδιο και οι ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι πως η Γαλλία κάνει δύσκολο στις ΗΠΑ να πουλήσουν το κρασί τους στην Γαλλία και χρεώνουν υψηλούς δασμούς, την ώρα που οι ΗΠΑ το κάνουν εύκολο για τα γαλλικά κρασιά και χρεώνουν πολύ μικρούς δασμούς. Άδικο, πρέπει να αλλάξει“!

Και συνεχίζει ο Τραμπ: “Το πρόβλημα είναι πως ο Εμανουέλ έχει πολύ μικρή δημοτικότητα στην Γαλλία, 26% και δείκτη ανεργίας κοντά στο 10&. Απλά προσπαθούσε να περάσει σε άλλο θέμα. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει χώρα πιο εθνικιστική από την Γαλλία, πολύ περήφανοι άνθρωποι και καλά κάνουν…“.

Για να το… αποτελειώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, παραφράζοντας το προεκλογικό του σύνθηκα, Make America Great Again, σε… γαλλική βερσιόν! “MAKE FRANCE GREAT AGAIN” γράφει με… αγριεμένα κεφαλαία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις