Κόσμος

Τραμπ σνομπάρει Μπάιντεν – Καλύτερος υποψήφιος ο Κουόμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θα ήταν καλύτερος υποψήφιος για το Δημοκρατικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σε σύγκριση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο 62χρονος Κουόμο, που έχει βρεθεί στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορονοϊού, δεν είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Ωστόσο, η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί στα ύψη, χάρη στην ψύχραιμη και αποφασιστική στάση του στην κρίση αυτή.

Μάλιστα με βάση μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών Siena College που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 71% των Αμερικανών έχουν θετική άποψη για τον κυβερνήτη. Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 44%.

«Τον βοηθήσαμε να επιτύχει» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox, αναφερόμενος στην ομοσπονδιακή βοήθεια που δόθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου 60.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και περίπου 1.000 έχουν πεθάνει. «Αν ήθελε να είναι υποψήφιος, θα ήταν καλό. Ξέρω τον Άντριου εδώ και πολλά χρόνια και, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερος υποψήφιος από τον υπναλέο Τζο (Μπάιντεν)», συνέχισε.

Ο Τραμπ αμφισβητεί συχνά τη σωματική και διανοητική κατάσταση του πρώην αντιπροέδρου, τον οποίο αποκαλεί «κοιμισμένο». «Δεν νομίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν ικανός», επανέλαβε σήμερα στη συνέντευξή του στο Fox.

Χάρη στις νίκες του στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, ο μετριοπαθής Τζο Μπάιντεν προηγείται του αντιπάλου του, Μπέρνι Σάντερς και θεωρείται φαβορί για το χρίσμα. Όμως λόγω της επιδημίας διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του και δυσκολεύεται να κρατηθεί στην επικαιρότητα, παρ’ ότι έχει εγκαταστήσει και ένα τηλεοπτικό στούντιο στο υπόγειο του σπιτιού του.

Αντίθετα ο Άντριου Κουόμο δίνει καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου και μιλάει σε τηλεοπτικά κανάλια, αποφεύγοντας να συγκρουστεί ευθέως με τον Τραμπ. Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο MSNBC, είπε ότι είναι πάρα πολύ απασχολημένος, προετοιμάζοντας την Πολιτεία για την άφιξη του «τσουνάμι» των ασθενών, για να προσπαθεί «να αποκωδικοποιήσει τα καθημερινά ψελλίσματα του προέδρου» Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο υλικό με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εντοπίστηκε σε λάπτοπ που σχετίζονται με τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ
Οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε αποθήκη που νοίκιαζε ο Τόμας Μαρκλ, και κατέσχεσαν περιοδικά από την Ασία που χρονολογούνται πριν από περίπου 20 χρόνια, καθώς και εξοπλισμό υπολογιστών
Μέγκαν Μαρκλ
Τραμπ: Νεύρα και αποχωρήσεις στον Λευκό Οίκο τη νύχτα του εκλογικού εφιάλτη – Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες
Ο Τραμπ ψάχνει ενόχους για την σαρωτική ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές - Ρούμπιο, Χέγκσεθ και Γουάιλς οι πιθανοί αποδιοπομπαίοι τράγοι
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουγγαρία ανοίγει δεκάδες χιλιάδες φακέλους της κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας
Η Ουγγαρία έδωσε στη δημοσιότητα δεκάδες χιλιάδες φακέλους των μυστικών υπηρεσιών της κομμουνιστικής περιόδου κατά την 70ή επέτειο από την είσοδο των σοβιετικών τανκς στην Βουδαπέστη

Αναζήτηση στο protothema.gr...
Η Ουγγαρία ανοίγει τους φακέλους της κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας
«Η Κρίστα Πάικ πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου» – Το έγγραφο 9 μήνες πριν την εκτέλεση φιάσκο
Οι δικηγόροι της είχαν προειδοποιήσει ότι μια σπάνια αιματολογική διαταραχή, που συνδέεται με τον καρκίνο, θα μπορούσε να καταστήσει διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη και επικίνδυνη
Κρίστα Πάικ
Πορτογαλία: Ακτιβιστές για το δικαίωμα στη στέγη κατάφεραν να στήσουν σκηνές για να διαδηλώσουν σε Λισαβόνα και Πόρτο
Το περασμένο σαββατοκύριακο η αστυνομία διέλυσε δεκάδες σκηνές που είχαν τοποθετηθεί στη Λισαβόνα και στο Πόρτο χτυπώντας τους διαδηλωτές με κλομπ και προχωρώντας σε 13 προσαγωγές
λισαβονα