Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ: Συνεχίζει να σκορπά μίσος για τους μετανάστες! “Θα τους στείλουμε πίσω διάολε”

Τραμπ: Συνεχίζει να σκορπά μίσος για τους μετανάστες! “Θα τους στείλουμε πίσω διάολε”

– Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει αυτό που ξέρει καλά… συνεχίζει την αντιμεταναστευτική του πολιτική παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση του να χωρίζει τα παιδιά μεταναστών από τις οικογένειες τους
– Σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη υποστήριξε ότι θα στείλει πίσω όλους τους μετανάστες και οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τα ισχυρότερα σύνορα, τα μεγαλύτερα τείχη
– Και όλα αυτά ενώ η μοίρα εκατοντάδων παιδιών είναι στα χέρια του! Τα νούμερα είναι απογοητευτικά… μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα τουλάχιστον 2.300 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ… έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή την αντιμεταναστευτική του πολιτική! Την Τετάρτη (20.06.2018) κατάφερε να προκαλέσει σάλο με την απόφαση του να χωρίζονται τα παιδιά μεταναστών από τους γονείς τους!

Ωστόσο, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο έντονες που αποφάσισε να τα μαζέψει με κάθε μέσο… ακόμα και χρησιμοποιώντας την Μελάνια Τραμπ (δείτε εδώ περισσότερα).

Και μπορεί να διαμήνυε ότι θα υπογράψει διάταγμα που θα ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση του… ο Ντόναλντ Τραμπ όμως φαίνεται πως ξεχάστηκε και τα “ξαναγύρισε”.

“Θα τους στείλουμε πίσω διάολε”

Μιλώντας σε πλήθος στη Νέα Υόρκη είπε ότι θα επιστρέψουν οι μετανάστες… πίσω! “Οι Δημοκρατικοί θέλουν ανοιχτά σύνορα: “Αφήστε τους όλους να μπουν μέσα, δεν μας νοιάζει” ανέφερε σε ομιλία του σε πλήθος που φώναζε “Χτίσε το Τείχος” τόνισε.

Και συνέχισε με το ρατσιστικό του μίσος… λέγοντας για τις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες: “Δεν μας στέλνουν τους καλύτερους τους! Θα τους στείλουμε πίσω διάολε. Αυτό θα κάνουμε”.

Τραμπ: “Θα έχουμε τα ισχυρότερα σύνορα, τα μεγαλύτερα τείχη”

Μάλιστα, ο… “δημοκρατικός” Τραμπ αντέδρασε με άσχημο τρόπο και όσους αντέδρασαν στα λεγόμενα του, λέγοντας τουλάχιστον σε έναν από τους “αντιδραστικούς”: “Τράβα σπίτι σου στην μαμά σου”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης υποσχέθηκε στο πλήθος ότι “θα έχουμε τα ισχυρότερα σύνορα, τα μεγαλύτερα τείχη. Έχουμε ήδη ξεκινήσει, αλλά είναι πολλά πράγματα να κάνουμε.”

Εκατοντάδες παιδιά στον… αέρα

Την ίδια ώρα η τύχη εκατοντάδων παιδιών είναι κυριολεκτικά στον… αέρα! Γονείς που αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή για εκείνους και τα παιδιά τους… “χωρίστηκαν” από το ίδιο τους το αίμα και δεν ξέρουν πότε θα γίνει η επανένωση τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις αφού… με το νέο διάταγμα ο Τραμπ έχει αποφασίσει τα παιδιά να μένουν με τους γονείς τους που φυλακίζονται με ποινική δίωξη για παράνομη διέλευση των συνόρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, τα παιδιά μεταναστών δεν μπορούν να είναι πάνω από 20 ημέρες με τους αξιωματούχους μετανάστευσης.

Τουλάχιστον 2.300 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους

Από τις 5 Μαΐου τουλάχιστον 2.300 παιδιά έχουν ξεριζωθεί από την αγκαλιά των γονιών τους. Και ενώ οι γονείς τίθενται υπό κράτηση, τα παιδιά μεταφέρονται σε αποθήκες και σκηνές μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους… περιμένοντας τον Τραμπ να αποφασίσει για την αξία της ζωής τους, σα να μην είναι άνθρωποι… σα να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Με πληροφορίες από: bbc.com / bostonglobe.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις