Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ: Τα… αλλάζει πάλι για Μαδούρο

Τραμπ: Τα… αλλάζει πάλι για Μαδούρο
Reuters Αρχείο

Δεν τον λες και σταθερό στις απόψεις του τον Τραμπ! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι θα συναντούσε τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, υπαναχωρώντας από τη θέση που εξέφρασε πριν λίγα 24ωρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο “Axios” και δημοσιεύτηκε την 21η Ιουνίου τόνισε πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Μαδούρο. Ταυτόχρονα, άφηνε να εννοηθεί πως έχει κάποιες αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, πριν αλέκτωρ λαλήσει δις, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος άλλαξε πλεύση τη Δευτέρα (22.06.2020):

“Η Κυβέρνησή μου ήταν πάντα στην πλευρά της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς Μαδούρο! Θα συναντούσα τον Μαδούρο μόνο για να συζητήσω ένα πράγμα: μια ειρηνική έξοδο από την εξουσία!”, έγραψε σε tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε στο “Axios” την 19η Ιουνίου ότι ήταν ανοιχτός σε μια συνάντηση, μια κίνηση που θα ανέτρεπε την εκστρατεία “μέγιστης πίεσης” της κυβέρνησής του που έχει στόχο να απομακρύνει από την εξουσία τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας.

“Ίσως θα το σκεφτόμουν… Ο Μαδούρο θα ήθελε να συναντηθούμε. Και σπανίως εναντιώνομαι σε συναντήσεις”, είπε ο Τραμπ. “Για την ώρα, έχω απορρίψει” το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση”.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ανοιχτός το 2018 να συναντήσει τον Μαδούρο, ο οποίος είχε επίσης είχε κάνει προσεγγίσεις για συνομιλίες, αλλά τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες απεναντίας αύξησαν την πίεση.

Οι δηλώσεις του μεγιστάνα Προέδρου των ΗΠΑ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο είναι πιθανόν το πιο ξεκάθαρο σημάδι για μια αυξανόμενη απογοήτευση – όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σε ιδιωτικές συνομιλίες – για την αποτυχία της κυβέρνησης Τραμπ να εκδιώξει τον Μαδούρο από την εξουσία μέσω κυρώσεων και διπλωματίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις