Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τραμπ: Το Ιράν παίζει με τη φωτιά

Τραμπ
Φωτογραφία Reuters

Το Ιράν παραμένει ένα από τα… αγαπημένα θέματα του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Τεχεράνης, κατηγορώντας την πως παίζει με τη φωτιά.

Αφορμή για τις νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν ήταν η ανακοίνωση από την Τεχεράνη πως ξεπέρασε το όριο που της είχε επιβληθεί ως προς τα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού που δικαιούται να διαθέτει εντός των ορίων της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, η οποία υπεγράφη το 2015.

Όταν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν έχει κάποιο μήνυμα για την ηγεσία του Ιράν, πήρε την… καλύτερη πάσα για να πει ότι ναι μεν δεν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα γιατί η Τεχεράνη ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Και την προειδοποίησε πως «παίζει με τη φωτιά».

Νωρίτερα, η αμερικανική προεδρία είχε ήδη αντιδράσει στην ιρανική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα» και επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή της να συνεχίσει την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» που εφαρμόζει στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Τραμπ ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα και δεύτερο δελτίο Τύπου για το θέμα, στο οποίο ενημερώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε για την εξέλιξη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις