Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τραμπ: Τον… “έθαψαν” Μακρόν, Τζόνσον και Τριντό! video

Τραμπ

Τα μικρόφωνα πρόδωσαν τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζάστιν Τριντό και τον Μπόρις Τζόνσον την ώρα που… κουτσομπόλευαν, κατά τη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ, τον αργοπορημένο Ντόναλντ Τραμπ!

Το βράδυ της Τρίτης, το παλάτι του Μπάκιγχαμ άνοιξε τις πόρτες του και η Βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι βρίσκονται στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας. Φυσικά, δεν έλειπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μόνο που ο… λαλίστατος πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε σχόλια, με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τους πρωθυπουργούς του Καναδά και της Βρετανίας να του ρίχνουν ένα… “βασιλικό” θάψιμο. Και καλά, λίγες ώρες νωρίτερα ο Τραμπ με τον Μακρόν είχαν… τσακωθεί μπροστά σε όλο τον κόσμο. Με τον Τριντό οι σχέσεις του δεν είναι και οι καλύτερες. Αλλά να τον κράζει ο φίλος του ο Μπόρις Τζόνσον;

Click4more: Ένα βράδυ στο Λονδίνο για Κυριάκο και Μαρέβα Μητσοτάκη – Η Βασίλισσα, η… γκριμάτσα του Τραμπ και το παλτό της Μελάνια

Ίσως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να μην… κράτησε το στόμα του κλειστό γιατί θέλει να πάρει αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών στη Βρετανία, σε σχεδόν μια εβδομάδα, για να μη δώσει (κι άλλη) τροφή για σχόλια από τους Εργατικούς.

Σε ένα από τα πολλά «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν λοιπόν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, εμφανίζονται σε video που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ήδη, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζάστιν Τριντό και ο Μπόρις Τζόνσον συζητούν. Στο ίδιο «πηγαδάκι» βρίσκεται και η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία, πάντως, δεν φαίνεται να συμμετέχει στο… κράξιμο κατά του Τραμπ! Το ίδιο και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Αν και στη συνομιλία που έπιασαν τα… μικρόφωνα, οι τρεις ηγέτες δεν αναφέρουν το όνομα του Αμερικανού προέδρου, πολλά βρετανικά κι άλλα ΜΜΕ αναφέρουν πως η συζήτηση έχει να κάνει με τον Ντόναλντ Τραμπ και την… αργοπορία του.

Τραμπ

Τριντό, Τζόνσον και Μακρόν φαίνεται να συζητούν για το λόγο που άργησε ο Γάλλος πρόεδρος να πάει στη Σύνοδο για το 70 χρόνια του ΝΑΤΟ. Αν και κανείς τους δεν αναφέρει τη λέξη «Τραμπ», φαίνεται πως σχολιάζουν τις δηλώσεις μακράς διαρκείας του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της μέρας (και ήταν πολλές…). Ο Τραμπ μίλησε για πολλή ώρα στα media μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν και την αμήχανη συνάντησή τους αλλά και μετά τη συνάντησή του με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Γι’ αυτό άργησες;» ρωτά ο Μπόρις Τζόνσον, με τον Τζάστιν Τριντό να αφήνει το ποτό του και να λέει «Άργησε γιατί έδινε επί 40 λεπτά συνέντευξη Τύπου χωρίς ουσία». Στη συνέχεια του video, το οποίο φαίνεται μονταρισμένο, ο Τριντό λέει: «Και έβλεπες τα σαγόνια των συνεργατών του, να πέφτουν» και συνοδεύει τη φράση του με μια χαρακτηριστική κίνηση!

Η καθυστέρηση των 40 λεπτών την οποία συζητούν οι τρεις ηγέτες φαίνεται να είναι το διάστημα που ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ «έστησαν» τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, που τους περίμεναν στο… Clarence House για τσάι.

Ούτε να… φωτογραφηθεί με τον Τραμπ!

Τα πράγματα δεν έγιναν… καλύτερα για τον Τραμπ ούτε και όταν πήγε στη Ντάουνιγκ Στριτ, όπου… μαζεύτηκαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ μετά το Μπάκιγχαμ.

Εκεί, όταν έφτασαν ο Ντόναλντ και η Μελάνια, ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του περίμεναν αρκετά έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, με τον Τραμπ να φαίνεται σε βίντεο να δίνει τη θέση του στον… «μαγκούφη» Εμανουέλ Μακρόν (δεν τον συνόδευσε η Μπριζίτ).

Αλλά δεν ήταν αυτό που προκάλεσε εντύπωση. Ήταν η… «άρνηση» του Μπόρις Τζόνσον να εμφανιστεί έστω και σε μια φωτογραφία με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ούτε στο Μπάκιγχαμ ούτε στη Ντάουνινγκ Στριτ. Οι εκλογές και τα όσα ακούγονται περί «παρέμβασης» Τραμπ ανάγκασαν στον Τζόνσον να πάρει αποστάσεις.

Μέσα στη Ντάουνινγκ Στριτ, Τζόνσον και τραμπ είχαν και κατ’ ιδίαν συνάντηση, αλλά κι αυτή έγινε χωρίς κάμερες. Όταν ο Τζόνσον ρωτήθηκε για ποιο λόγο αποφεύγει να φωτογραφηθεί με τον Τραμπ, η απάντηση ήταν πως θα φωτογραφηθεί με όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αργότερα.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από τις πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου και έχει ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην παρέμβει στην καμπάνια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποφεύγει να εμφανισθεί δίπλα στον Τραμπ, που είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζητήσαμε το μέλλον του ΝΑΤΟ, τι συμβαίνει στην Συρία και άλλα θέματα ασφαλείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις