Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέρα βρέχει! Μαυρισμένος και… στον κόσμο του ο γιος του Τραμπ σε συνέντευξη παρωδία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις επαφές του γιου του Ντόναλντ Τραμπ με την ρωσίδα δικηγόρο
– Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ μίλησε στο Fox News και η συνέντευξή του ήταν μια πραγματική παρωδία!
– Ο δημοσιογράφος μόνο… λουκουμάκι δεν του έβγαλε και τελικά για την… ταμπακιέρα δεν είπε τίποτα!
– Λίγο αργότερα ο πατέρας του έγραψε στο Twitter πως τον βρήκε… εκπληκτικό, διαφανή και αθώο!
– Δείτε την συνέντευξη και διαβάστε όλο το χρονικό της ιστορίας που θυμίζει… Watergate και κάνει πολλούς να λένε πως είναι ικανή να “ρίξει” την κυβέρνηση Τραμπ!

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τις επαφές του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου, γιου του προέδρου των ΗΠΑ, με μια ρωσίδα δικηγόρο πριν τις αμερικανικές εκλογές, η χώρα βρίσκεται… σε αναμμένα κάρβουνα!

Οι Δημοκρατικοί -αλλά και κάποιοι Ρεπουμπλικανοί πλέον– είναι… στα κάγκελα, ο αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει σταματήσει να υπερασπίζεται τον γιο του και ο τελευταίος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Η λεπτομέρεια, βέβαια, είναι πως δεν εμφανίστηκε σε… οποιαδήποτε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά στον δημοσιογράφο Sean Hannity, που εργάζεται στο κανάλι Fox.
Για να το πούμε ευγενικά, το κανάλι Fox είναι… φιλικά διακείμενο στον αμερικανό πρόεδρο.
Αν θέλουμε να μην είμαστε τόσο ευγενείς, μπορούμε να πούμε πως το κανάλι Fox στηρίζει απροκάλυπτα την προεδρία Τραμπ σε κάθε μία από τις υποθέσεις που έχουν προκύψει κι έχουν ρίξει τον Τραμπ στα… σχοινιά.
Και είναι ήδη πάρα πολλές…

Συνέντευξη – παρωδία!

Σε αυτή την λεπτομέρεια στέκεται ένα άρθρο – καταπέλτης του Guardian, το οποίο λέει για τον δημοσιογράφο: «Όταν ο οικοδεσπότης του Fox, Sean Hannity, παίρνει συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του, είναι συνήθως τόσο σκληρή και επιθετική όσο και οι ερωτήσεις του BBC σε πρώην βρετανούς πρωθυπουργούς: “Ποιο είναι το μήνυμά σας για τον βρετανικό λαό;”».

Και συνεχίζει ο Guardian: «Αλίμονο, ακόμη και όταν κρατούσε ένα όπλο, έριχνε άσφαιρα. “Κοιτάξτε, αυτό είναι μια εκπομπή γνώμης, αλλά ήθελα να κάνω κάθε ερώτηση θα μπορούσα να σκεφτώ γι’ αυτό το θέμα”, παραδέχθηκε στα μισά της εκπομπής. “Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλες, με κάθε ειλικρίνεια”».

Το γιατί ο γιος του Τραμπ δεν ενημέρωσε καμία αρμόδια Αρχή στις ΗΠΑ για τις πληροφορίες που του έδινε μια ρωσίδα δημοσιογράφος “οι οποίες θα έκαναν κακό στην Κλίντον και θα βοηθούσαν τον πατέρα του”, ήταν μάλλον μία από αυτές τις ερωτήσεις που δεν… του πέρασαν από το μυαλό!

Μετά από μία εισαγωγή περίπου 10 λεπτών (!) στην οποία ο παρουσιαστής μιλούσε μόνος του και εξαπέλυε σφοδρές επιθέσεις εναντίον των media που κατακρίνουν την προεδρία Τραμπ, τον λόγο πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Τόνισε πως συναντήθηκε με έναν βρετανό “κυνηγό ταλέντων”, τον Rob Goldstone, σε μια εκδήλωση γκολφ και είχε μαζί του μια “χαλαρή επικοινωνία”. Ο Goldstone ήταν αυτός που έστειλε το e-mail που έμελλε να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας στον γιο του Τραμπ, με το οποίο του πρότεινε να συναντηθεί με μια δικηγόρο η οποία θα μπορούσε να του παραδώσει πληροφορίες που θα “ενοχοποιούσαν” την Χίλαρι Κλίντον, “ως μέρος της συμπαράστασης της Ρωσίας και της κυβέρνησης της χώρας στον κύριο Τραμπ”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ απάντησε: “Αν είναι αυτό που λες, το λατρεύω“!

Διακριτική… κυβίστηση

Στη συνέχεια ο Τραμπ Τζούνιορ προσπάθησε να τα… μαζέψει και με μια υποψία αυτοκριτικής, τόνισε: “Εκ των υστέρων, θα μπορούσαν να κάνω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ξανά λέω, αυτό έγινε πριν την μανία που επικράτησε για την Ρωσία, είναι πριν από το “χτίσιμο” της ιστορίας αυτό που άρχισε να συμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης. Για μένα αυτό ήταν μια έρευνα της αντιπολίτευσης: Είχαν κάτι που ίσως ήταν απτές αποδείξεις για όλες τις ιστορίες που άκουγα και πιθανώς δεν είχαν καλυφθεί από τα ΜΜΕ για χρόνια, όχι μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κι έτσι ήθελα να ακούσω τι είχαν να πουν. Αλλά ειλικρινά δεν πήγα πουθενά και ήταν ξεκάθαρο πως τελικά η συνάντηση δεν αφορύσε αυτές τις ιστορίες“.

Ο Hannity αναρωτήθηκε αν ο Τραμπ Τζούνιορ είπε ποτέ κάτι στον πατέρα του για όλα αυτά. Ο 39χρονος επιχειρηματίας απάντησε όχι. “Ήταν απλά ένα τίποτα, δεν υπήρχε κάτι να πω. Ήταν κυριολεκτικά χάσιμο χρόνου, 20 λεπτών, και ήταν κρίμα“.

Ο παρουσιαστής ρώτησε επίσγς αν ο 39χρονος γιος του Τραμπ συναντήθηκε με οποιονδήποτε άλλον από την Ρωσία κι εκείνος απάντησε: “Όχι, δεν ξέρω καν. Πιθανώς συναντήθηκα με άλλους ανθρώπους από την Ρωσία, όχι στο πλαίσιο μιας πραγματικής και επίσημης συνάντησης ή κάτι τέτοιο, διότι γιατί να το έκανα;“. 

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι… δύσκολες στιγμές του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στο Fox News, με τον ίδιο να δέχεται στα social media κριτική ακόμη και για το ροζ πουκάμισό του και το… μαύρισμά του!

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Ξανά πατρική… ασπίδα!

Σημειώνεται, πάντως, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε ξανά σήμερα τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο, λέγοντας ότι είναι “αθώος”, μετά τις αποκαλύψεις ότι… καλωσόρισε τη βοήθεια μιας Ρωσίδας δικηγόρου για την οποία πίστευε ότι διέθετε πληροφορίες που θα έβλαπταν την αντίπαλο του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον.

Ο γιος μου Ντόναλντ έκανε καλή δουλεία χθες το βράδυ“, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος του στο Fox News.

Ήταν ανοικτός, ξεκάθαρος και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία. Θλιβερό!“, πρόσθεσε.

Δείτε το tweet

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε