Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραμπ: Τρικυμία εν κρανίω και απειλές εναντίον δημοσιογράφων για τη Ρωσία!

Τραμπ: Τρικυμία εν κρανίω και απειλές εναντίον δημοσιογράφων για τη Ρωσία!

Φαίνεται πως οι “μυστικές” επαφές της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ με την Μόσχα είναι και η “Αχίλλειος πτέρνα” του Αμερικανού προέδρου. Για ακόμη μία φορά σε ερώτηση για αυτό, ο Τραμπ έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε στα ΜΜΕ. 

Η ένταση ξεκίνησε με το που μπήκε στην αίθουσα για την συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ κοίταξε γύρω του και είπε πως “ψάχνει έναν φιλικό δημοσιογράφο”. Λίγο αργότερα ανέβηκε στο βήμα και τόνισε ότι “μιλάει απευθείας στους Αμερικάνους”, υποστηρίζοντας ότι “πολλοί δημοσιογράφοι της χώρας του δεν σας λένε την αλήθεια”.

“Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος που εάν δεν μιλήσουμε για αυτό, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό. Το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ είναι εκτός ελέγχου” είπε ο Τραμπ.

Μάλιστα, για πρώτη φορά ο ίδιος διέψευσε επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς επαφές τον περασμένο χρόνο μεταξύ της ομάδας εκστρατείας του και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του κι ενός Ρώσου διπλωμάτη.

“Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες” κατήγγειλε ο Τραμπ. “Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι” συμπλήρωσε, υπερασπιζόμενος τους πρώην του συμβούλους.

Ένας δημοσιογράφος του Cnn σχολίασε πως όλο αυτό είναι πολύ ανισόρροπο ενώ όλοι έκαναν λόγο για επίστευτη και πρωτοφανή επίθεση.

Επιπλέον ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα των “εγκληματικών διαρροών”, που οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.

Αυτές οι διαρροές “αποτελούν έργο προσώπων εντός των υπηρεσιών και πιστεύω ότι θα δείτε πως αυτό θα σταματήσει καθώς τώρα οι δικοί μας άνθρωποι έχουν αναλάβει καθήκοντα” υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι “κληρονόμησε μια χαοτική κατάσταση στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο”, υπεραμυνόμενος του απολογισμού της διακυβέρνησής του, έναν μήνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα.

“Για να είμαι ειλικρινής, κληρονόμησα μια χαοτική κατάσταση. Πρόκειται για το χάος”, επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνοντας λόγο για θέσεις εργασίας που “χάθηκαν από την χώρα μας”, στο “Μεξικό και αλλού” και την “καταστροφή στη Μέση Ανατολή”.

Και φυσικά υποσχέθηκε ένα νέο διάταγμα για τη μετανάστευση την επόμενη εβδομάδα, μετά από τα άκυρα που έφαγε από τους δικαστές. “Πρόκειται για εκδώσουμε ένα νέο διάταγμα την επόμενη εβδομάδα που θα προστατεύει πλήρως την χώρα μας” είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε