Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τραμπ: Χάρη σε στρατιώτη που σκότωσε σε ανάκριση ιρακινό κρατούμενο! video

Τραμπ: Χάρη σε στρατιώτη που σκότωσε σε ανάκριση ιρακινό κρατούμενο! video
φωτό από youtube

Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε χάρη σε έναν στρατιώτη που είχε καταδικαστεί επειδή σκότωσε έναν Ιρακινό κρατούμενο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες Δευτέρα χάρη στον πρώην υπολοχαγό του αμερικανικού στρατού Μάικλ Μπεχένα, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επειδή σκότωσε έναν Ιρακινό κρατούμενο το 2008.

Ο Μπεχένα, επικεφαλής της διμοιρίας του, κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη επειδή σκότωσε τον Άλι Μάνσουρ Μοχάμεντ, φερόμενο μέλος της αλ Κάιντα.

Ο Αμερικανός στρατιώτης, που έγδυσε τον Μάνσουρ για να τον ανακρίνει και τον πυροβόλησε δύο φορές, ισχυρίστηκε ότι έδρασε ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα.

Στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια και το 2014 αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε ποινή πέντε ετών.

«Πρότυπο κρατουμένου»

«Η υπόθεση του Μπεχένα είχε προσελκύσει μεγάλη στήριξη από τον στρατό, εκλεγμένους αξιωματούχος της Οκλαχόμα και το κοινό», σχολίασε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας της Οκλαχόμα Μάικ Χάντερ απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο ζητώντας να απονεμηθεί χάρη στον στρατιώτη.

Ο Μάνσουρ συνελήφθη από τους στρατιώτες της διμοιρίας του Μπεχένα και ανακρίθηκε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών του στρατού σε σχέση με μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών της διμοιρίας τον Απρίλιο του 2008.

Ο Μάνσουρ τελικά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίον του και ο Μπεχένα ανέλαβε να τον συνοδεύσει πίσω στο χωριό του. Στη διάρκεια της επιχείρησης ο Μπεχένα σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή και ανέκρινε τον Μάνσουρ για την βόμβα.

Ο Αμερικανός στρατιώτης ισχυρίστηκε ότι ο Μάνσουρ προσπάθησε να του πάρει το όπλο του και αναγκάστηκε να τον πυροβολήσει.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπεχένα ήταν «πρότυπο κρατούμενου» και «του άξιζε απολύτως» να του δοθεί χάρη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις