Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ: Χωρίς πυρηνικά η Βόρεια Κορέα θα γίνει οικονομική υπερδύναμη

Τραμπ: Χωρίς πυρηνικά η Βόρεια Κορέα θα γίνει οικονομική υπερδύναμη
photo Reuters

Σε οικονομικό γίγαντα θα μετατραπεί η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ αν αποκηρύξει τα πυρηνικά.

Ο κ. Τραμπ την παραμονή της αναχώρησής του για το Ανόι όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε πως “ο πρόεδρος Κιμ αντιλαμβάνεται, ίσως καλύτερα από τον καθένα, πως χωρίς πυρηνικά όπλα η χώρα του θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο».

Η Βόρεια Κορέα, χάρη στη «γεωγραφική της θέση», στον «λαό της» και στον ηγέτη της, «έχει μεγαλύτερο δυναμικό για μια ραγδαία ανάπτυξη απ΄οποιοδήποτε άλλο έθνος», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ.Τραμπ απέδωσε τα εύσημα τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία για τον ρόλο τους στις συνομιλίες τονίζοντας πως “ ο Κινέζος πρόεδρος Σι βοήθησε πολύ υποστηρίζοντας τις συναντήσεις μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Κίνα, είναι πυρηνικά όπλα μεγάλης κλίμακας στην πόρτα της. Οι κυρώσεις που επέβαλαν η Κίνα και η Ρωσία στα σύνορα ήταν πολύ χρήσιμες».

Επίσης χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον Κιμ Γιόνγκ Ούν ως πολύ καλές και ανέφερε ενόψει της συνάντησης πως “περιμένουμε και οι δυο μια συνέχιση της προόδου που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη μας συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις