Κόσμος

Τραμπ: Υπερασπίζεται την ξανθιά βοηθό του για τους κοριούς στους φούρνους μικροκυμάτων!

Μια από τις κορυφαίες συμβούλους του Αμερικανού προέδρου η Κέλιαν Κόνγουεϊ κατάφερε και πάλι να προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις της. Η ξανθιά σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι ο Ομπάμα τον παρακολουθούσε αλλά θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ο Τραμπ έσπευσε να την υπερασπιστεί μέσω Twitter.

“Tα μέσα ενημέρωσης είναι αγενή απέναντι στους εκπροσώπους μου που εργάζονται τόσο σκληρά. Δείξτε συμπάθεια, θα ήταν πολύ καλύτερο”, έγραψε ο Τραμπ.

Νωρίτερα, η σύμβουλος του Τραμπ είχε δηλώσει: “Δεν έχω καμία απόδειξη, όμως για αυτό διεξάγεται έρευνα από το Κογκρέσο. Μπορεί να παρακολουθείται κάποιος μέσα από τα τηλέφωνά του, σίγουρα από τις τηλεοράσεις του” ακόμη και “από τους φούρνους μικροκυμάτων που μετατρέπονται σε κάμερες. Ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα γεγονός της σύγχρονης ζωής”.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ η οποία εμφανίστηκε σήμερα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων, άφησε πάντως να πλανάται το ερώτημα, λέγοντας στην εφημερίδα USA Today ότι “υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθούν οι μεν τους δε” ακόμη και μέσα από φούρνους μικροκυμάτων.

Στις 4 Μαρτίου, με σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό, ενώ ο Τζέιμς Κλάπερ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών επί προηγούμενης κυβέρνησης τόνισε ότι οι υπηρεσίες που είχε υπό την ευθύνη του δεν οργάνωσαν καμία επιχείρηση υποκλοπών σε βάρος του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ωστόσο επέμεινε στις κατηγορίες του και ζήτησε από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν την ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές να ερευνήσουν και το θέμα των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, που είναι επίσης Ρεπουμπλικανός, απάντησε “όχι” την Κυριακή όταν ρωτήθηκε από το CBS News αν έχει λόγους να πιστεύει τους ισχυρισμούς του Τραμπ. Να σημειωθεί ότι ο Ράιαν είναι ένας από τους οκτώ βουλευτές που έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαχητικό αεροσκάφος FCAS: Γερμανία και Ισπανία θέλουν λύση έως τα τέλη του 2025
Το Βερολίνο και η Μαδρίτη δηλώνουν αποφασισμένες να επιταχύνουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος, το οποίο παραμένει βαλτωμένο εδώ και χρόνια λόγω βιομηχανικών διαφωνιών
Ένα μοντέλο του FCAS
Πώς το «κόψιμο» της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ φέρνει φόβους για μια νέα εποχή λογοκρισίας στις ΗΠΑ
Η αιφνιδιαστική διακοπή της εκπομπής μετά από επικρίσεις προς τον Τραμπ προκαλεί θύελλα στο Χόλιγουντ και στον πολιτικό κόσμο – Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια ανησυχητική καμπή στην ελευθερία του λόγου, αναλύει η Washington Post
Ο Τζίμι Κίμελ 3
Ο Ερντογάν αναγκάζει τον κατασκευαστή του νέου κτιρίου του ΥΠΕΞ να δεσμευτεί ότι θα το έχει έτοιμο σε 2 χρόνια – Ο viral διάλογος
«Τώρα μας βλέπουν όλοι εδώ στην αίθουσα και σε όλη την Τουρκία, όλοι θα το θυμούνται αυτό» είπε με σοβαρό ύφος ο Τούρκος πρόεδρος ενώ ο κατασκευαστής χαμογελούσε αμήχανα
Ο κατασκευαστής του νέου κτιρίου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Χακάν Φιντάν και ο Ταγίπ Ερντογάν
Ρωσία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Καμτσάτκα – Σε συναγερμό οι αρχές
Σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ έπληξε την Παρασκευή τη χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, προκαλώντας προειδοποιήσεις για τσουνάμι – Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές
Χάρτης του σεισμού στην Άπω Ανατολή στη Ρωσία
Γαζα: Συνεχείς βομβαρδισμοί και χιλιάδες εκτοπισμένοι – «Θα είναι μακρύς ο πόλεμος» λέει ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ
Βομβαρδισμοί, μαζική φυγή αμάχων και νοσοκομεία στα πρόθυρα κατάρρευσης: η Γάζα βιώνει νέα κλιμάκωση, ενώ το Ισραήλ δηλώνει ότι θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της ασφάλειας μακροπρόθεσμα χωρίς να καταλάβει το έδαφος
Βομβαρδισμοί στη Γάζα
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Μεγάλη τιμή να είμαι η πρώτη Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Ελλάδα»
Επικυρωμένη από τη Γερουσία των ΗΠΑ, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα αναλάβει τα καθήκοντά της στην Αθήνα τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας μια ιστορική πρώτη φορά για τις σχέσεις Ουάσιγκτον και Αθήνας
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 20