Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραμπ: Υποδέχτηκε τον χαμογελαστό Τριντό [pics, vid]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Με όλες τις τιμές υποδέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστον Τριντό. Και μπορεί ο Καναδός πρωθυπουργός να έχει πετάξει ουκ ολίγες φορές “μπηχτές” για την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, ωστόσο, κατά την συνάντηση τους ήταν ιδιαίτερα θερμός και χαμογελαστός!

Οι δυο άντρες αγκαλιάστηκαν, έδωσαν τα χέρια ενώ τα χαμόγελα και η ψιλή κουβέντα δεν έλειψαν. Όλα αυτά, βέβαια, μπροστά στους φωτογράφους και τις κάμερες.

Ο Τριντό είναι ο τρίτος ηγέτης που συναντάει τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μετά τον ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε και τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Οι δυο τους θα συζητήσουν πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA). Το μήνυμα του Καναδού πρωθυπουργού προς τον Τραμπ θα είναι να εξαιρέσει τον Καναδά από τον προστατευτισμό που θέλει να επιβάλει στη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού, καθώς οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα βλάψει τους Αμερικανούς.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η NAFTA τοποθετεί τις ΗΠΑ σε μειονεκτική εμπορική θέση και επομένως είναι ανάγκη να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Τριντό υπήρξε επίσης από τους πιο σφοδρούς επικριτές του διατάγματος Τραμπ με το οποίο απαγορεύτηκε προσωρινά η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε