Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραβάει το «σχοινί» ο Ερντογάν – Κάνει συμμαχία με την Ισπανία «απαντώντας» στην ελληνογαλλική συμφωνία

Τραβάει το «σχοινί» ο Ερντογάν –  Κάνει συμμαχία με την Ισπανία «απαντώντας» στην ελληνογαλλική συμφωνία
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ονειρεύεται» ισπανικό αεροπλανοφόρο και υποβρύχια, την ώρα που καταποντίζεται η τουρκική λίρα. Tαυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος τραβάει το «σχοινί» με τις ΗΠΑ και στο θέμα των S-400…

«Με τη Ρωσία συμφωνήσαμε στην κοινή παραγωγή ανταλλακτικών για τους S-400, αλλά δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες γιατί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήσαμε να μην πούμε περισσότερα» δήλωσε την Τετάρτη προκλητικά ο Ερντογάν.

«Θα ναυπηγήσουμε και αεροπλανοφόρο και υποβρύχια με τους Ισπανούς» ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, εκτός της ναυπήγησης ελικοπτεροφόρου σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Ενόψει της νέας γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, καθώς τίθεται θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Και όλα αυτά, την ώρα που καταρρέει η τουρκική λίρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να προωθεί δε και αλλαγή του εκλογικού νόμου, με μείωση του ποσοστού για την εκλογή του από το 51% στο 40%. Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε την Τετάρτη για άλλη μια φορά την Άγκυρα να μη διατηρήσει τους S-400.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις