Κόσμος

Τρεις συλλήψεις στην Ιταλία για την τραγωδία με την πτώση του τελεφερίκ

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (26.05.2021) στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος με το τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία.

Από το τραγικό δυστύχημα, που σόκαρε την Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δυο παιδιά που επέβαιναν στο μοιραίο τελεφερίκ.

Την Κυριακή η καμπίνα ενός τελεφερίκ που συνδέει την πόλη Στρέζα, στις όχθες της λίμνης Ματζόρε, με το γειτονικό όρος Μοταρόνε, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από ένα πεντάχρονο παιδί από το Ισραήλ.

Το τελεφερίκ Στρέσα-Μοταρόνε μεταφέρει τουρίστες και ντόπιους από την πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, καλύπτοντας τη διαδρομή αυτή μέσα σε 20 λεπτά.

Το τελεφερίκ Στρέζα-Μοταρόνε επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η κορυφή του Μοταρόνε είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, αφού εκεί υπάρχει πανοραμική θέα στη Λίμνη Ματζόρε και τις Άλπεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έδιωξε τη διευθύντρια των CDC Σούζαν Μονάρεζ μετά την άρνησή της να παραιτηθεί
Η Σούζαν Μονάρεζ, που δεν συμπλήρωσε ούτε μήνα στη θέση της διαφωνούσε με την πολιτική υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών
H Σούζαν Μονάρεζ 2
Χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κοντά στη Δαμασκό μετά τους βομβαρδισμούς – Αναφορές για πολλά θύματα
Στην περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση βρίσκονταν κτίριο με όπλα της Χεζμπολάχ - Πρόκειται για την πρώτη ισραηλινή χερσαία επίθεση κοντά στη Δαμασκό μετά την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος
Σύριοι στρατιώτες