Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Τρεχάτε ποδαράκια μου” να… φυλάξουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν [pics, vids]

Κιμ Γιονγκ Ουν

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφυγε από την Πιονγκγιάνγκ. Αυτή τη φορά προορισμός δεν ήταν η Κίνα αλλά η Νότια Κορέα. Κι ας χρειάστηκε μόνο να κάνει ένα βήμα για να… αλλάξει χώρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, μετά την εντυπωσιακή “στροφή” του και την απόφαση να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές, έχει αφήσει άφωνους τους πάντες. Σήμερα (27.04.2018) έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που πέρασε σε νοτιοκορεατικό έδαφος εδώ και 65 χρόνια.

Για να περάσει όμως στην… απέναντι πλευρά και να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας Μουν τζε-ιν έπρεπε να πάρει τα… μέτρα του. Όπου “μέτρα” φανταστείτε όχι έναν, όχι δυο αλλά 12 (!) άνδρες της ασφάλειας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και μια ντουζίνα “φουσκωτοί”

Όταν η λιμουζίνα μάρκας Mercedes που μετέφερε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στα σύνορα για τη διακορεατική Σύνοδο, τα φλας άστραψαν. Όλοι περίμεναν να δουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν στα σύνορα, να περνά τα… όρια, να μπαίνει στη Νότια Κορέα.

Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν αυτό που όλοι είδαν… έξω από τη λιμουζίνα του Κιμ. Μια εικόνα που παραπέμπει σε παλιότερες εποχές, όταν οι ηγέτες επέβαιναν σε ανοιχτά αυτοκίνητα. Ο Κιμ βέβαια ήταν μέσα στη λιμουζίνα. Αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ζητήσει από τους 12 άνδρες της ασφάλειάς του να βρίσκονται δίπλα στη λιμουζίνα. Και να τρέχουν παράλληλα με αυτή όταν κατευθυνόταν στο μεθοριακό σταθμό.

Με σκούρα κοστούμια, οι 12 άνδρες της ασφάλειας του Κιμ έκαναν αυτό που τους είχε ζητηθεί. Αν ήθελαν, ας έκαναν κι αλλιώς, εδώ που τα λέμε…

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις