Κόσμος

Τριγμοί για Τραμπ – Παραδόθηκε στο FBI ο προσωπικός του δικηγόρος!

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο περιλαμβάνει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης με τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν.

Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, δήλωσε απόψε ενώπιον δικαστηρίου ότι κατ’ εντολή ενός “υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα” φρόντισε να καταβάλει χρήματα “με κύρια επιδίωξη τον επηρεασμό των εκλογών”.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός “υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα” τον οποίο δεν κατονόμασε. Η φωνή του Κόεν “έσπασε” ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ Γ΄.

Ο συμβιβασμός τον οποίο συμφώνησε ο Κόεν με τις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών και τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε απόψε ο 51χρονος δικηγόρος.

Το κατηγορητήριο φωτιά για τον Κόεν που τσουρουφλίζει τον Τραμπ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NBC News, ο Μάικλ Κόεν, κατηγορείται για φοροδιαφυγή, αλλά, κυρίως για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η Ρωσία.

Ο Μάικλ Κόεν, παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και οδηγήθηκε άμεσα ενώπιον του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Όπως μεταδίδει το NBC News, ο 51χρονος δικηγόρος δήλωσε ένοχος για:

-Φοροδιαφυγή

-Τραπεζική απάτη και

-Παραβίαση των χρηματοδοτικών κανόνων των προεκλογικών εκστρατειών

Στα σχοινιά ο Τραμπ

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τους νομικούς κινδύνους για τον πρόεδρο, αφού εγείρεται η πιθανότητα να έχει παράσχει ο Κόεν πληροφορίες στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή συνεργασία της με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ.

Ο Κόεν υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ επί μία δεκαετία αφού ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του στον Οργανισμό Τραμπ και συνέχισε να του παρέχει νομικές συμβουλές και μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Κάποια στιγμή ο δικηγόρος είχε διαβεβαιώσει ήταν πρόθυμος να “φάει μια σφαίρα” για να προστατεύσει τον Τραμπ όμως η σχέση τους επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε το FBI τον Απρίλιο στο γραφείο, το σπίτι και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε ο Κόεν.

πηγή: NBC News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 213
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες